dimarts, 12 d’octubre del 2021

Vicent Vallés Puig

Necrològiva de Vicent Vallés Puig apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 2 de maig de 1976

Necrològiva de Vicent Vallés Puig apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 2 de maig de 1976


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 12 d'octubre de 1900 neix a Traiguera (Baix Maestrat) l'anarcosindicalista Vicent Vallés Puig, conegut com Pergueres 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental amb la seva companya, Rosalia Dalla, i les seves criatures 

Vicent Vallés Puig: El 12 d'octubre de 1900 neix a Traiguera (Baix Maestrat, País Valencià) l'anarcosindicalista Vicent Vallés Puig, conegut com Pergueres. El seu pare es deia Manuel Vallés i la seva mare, Josepa Puig.  

Des de l'adolescència milità en el moviment llibertari.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental amb la seva companya, Rosalia Dalla, i les seves criatures. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista, durant molts d'anys, participà activament en la Federació Local de Bòrt (Corresa,  Llemosí, Nova Aquitània, Occitània) de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT).  

Posteriorment milità en la Federació Local d'Orlhac (Cantal, Alvèrnia, Auvèrnhe Ròse Aups, Occitània) de la CNT-AIT en l'Exili.  

En 1971 el seu cos quedà paralitzat arran d'una malaltia.  

Vicent Vallés Puig va morir el 2 de gener de 1976 al seu domicili de Lanobre (Cantal, Alvèrnia, Auvèrnhe Ròse Aups, Occitània) i va ser inhumat tres dies després en aquesta població. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada