divendres, 29 d’octubre del 2021

Pas reobert al coll de Banyuls (Albera) que bloqueja el Govern francès

                                           Pas reobert al coll de Banyuls

Aparten els rocs que blocaven el coll de Banyuls per ordre del Govern francès 

El Govern francès ha prorrogat el tancament de quatre passos entre el Principat i Catalunya Nord, un blocatge que s'hauria hagut d'acabar diumenge passat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyuls de la Marenda (Costa Vermella, Albera, Rosselló, comtat de Peralada) 29/10/2021.- Llegim a VilaWeb que el Govern francès ha decidit d'ampliar fins al 30 d'abril de 2022 el tancament dels colls de Banyuls, el pas de l'antiga via Heràclea  entre les comarques de l'Alt Empordà i el Rosselló, i de la Manrella, entre l'Alt Empordà i el Vallespir. La mesura també afecta dos passos més a la Cerdanya. Els quatre passos que uneixen el Principat amb Catalunya Nord s'havien de reobrir aquest diumenge, després d'un any i mig de blocatge. Per evitar que hi passessin vehicles, la policia francesa ha instal·lat obstacles físics, com ara pedres. Tanmateix, hi ha qui ha apartat les pedres que hi havia al coll de Banyuls i ha reobert la circulació de vehicles. 

Les autoritats franceses justifiquen el tancament com una mesura per lluitar contra la immigració que consideren il·legal.  

Veïnes, veïns, alcaldesses i alcaldes de les comarques afectades han reclamat unes quantes vegades la reobertura completa dels passos de muntanya del Pirineu Oriental, però fins ara han topat amb la negativa de la Prefectura departamental francesa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada