dimecres, 27 d’octubre de 2021

Les famílies de Girona Est es mostren contràries als canvis d'Educació i temen una «retallada de recursos»

Les famílies de Girona Est es mostren contràries als canvis d'Educació i temen una «retallada de recursos» 

Critiquen que les administracions hagin pres una decisió unilateral en la redistribució de grups escolars 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 26/10/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, les famílies de la zona de Girona Est estan en contra de la redistribució de grups escolars que planeja el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya a les escoles de Font de la Pólvora i Vila-roja. Temen que l'agrupament de la primària en un centre i l'educació infantil en l'altre suposi una «retallada de recursos» en uns barris que «lideren els rànquings socioeconòmics» per la part negativa a la ciutat». Per això exigeixen que el Departament d'Educació es faci enrere i mantingui els grups escolars que hi ha actualment a les dues escoles d'aquesta zona de la ciutat. A més, critiquen que la decisió s'hagi fet amb un consens entre l'Ajuntament de Girona i el Departament d'Educació, però sense consultar a les famílies afectades. 

El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Girona van anunciar fa unes setmanes que a partir del curs vinent hi haurà una redistribució de les escoles a la zona Est de Girona. En el cas del centre que hi ha a Font de la Pólvora s'hi concentraran tots els grups d'educació infantil que ara es reparteixen entre aquesta escola i la de Vila-roja. Font de la Pólvora oferirà tota l'etapa educativa dels 0 als 5 anys fins que els infants passin a fer primer de primària. Per contra, l'escola de Vila-roja agruparà tota la primària i absorbirà els grups que actualment té el centre de Font de la Pólvora. Hi haurà tots els alumnes d'entre 6 i 12 anys que cursin la primària a l'escola pública. Davant d'aquesta decisió, les famílies de Girona Est han mostrat el seu enuig al Departament d'Educació i l'Ajuntament de Girona. Consideren que aquesta redistribució respon a una fusió de les dues escoles que, a la pràctica, comportarà una pèrdua de recursos en una de les zones més necessitades de la ciutat. 

De fet, les famílies han recordat que els barris de Girona Est «lideren els rànquings socioeconòmics negatius» a la ciutat. Per aquest motiu creuen que cal dotar les dues escoles de més recursos públics. En aquest sentit, mares i pares creuen que cal «repensar» el model d'escola que hi ha en aquests barris i adaptar el model pedagògic a les necessitats educatives per garantir que els alumnes acabin l'etapa de primària amb igualtat de condicions que qualsevol altre alumnat gironí. A més, critiquen que la decisió s'hagi pres d'esquena a les famílies i només amb l'acord entre el Govern de la Generalitat i l'Ajuntament. De tota manera, si la decisió és «irrevocable» les famílies demanen que no s'apliqui fins al curs 2024-2025. Mentrestant, les dues administracions haurien de convocar una taula de diàleg per negociar i tenir la informació de tot el procés de redistribució dels centres. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada