dissabte, 25 de setembre del 2021

Miguel Caicedo Paredes

Necrològica de Miguel Caicedo Paredes apareguda en la revista barcelonina "Polémica" del març-abril de 1984

Necrològica de Miguel Caicedo Paredes apareguda en la revista barcelonina Polémica del març-abril de 1984



El 23 de febrer de 2021 es publicà que "el 23 de febrer de 1984 mor a Barcelona el militant anarquista i anarcosindicalista Miguel Caicedo Paredes. Havia nascut cap al 1919." Quan resulta que el 25 de setembre de 1917 neix a Mazarrón (Bajo Guadalentín) i que morí a Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) el 22 de febrer de 1984. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 25 de setembre de 1917 neix a Mazarrón (Bajo Guadalentín) el militant anarquista i anarcosindicalista Miguel Caicedo Paredes 

Militant de les Joventuts Llibertàries i destacat de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Miguel Caicedo Paredes: El 25 de setembre de 1917 neix a Mazarrón (Bajo Guadalentín. Múrcia) el militant anarquista i anarcosindicalista Miguel Caicedo Paredes. El seu pare es deia Francisco Caicedo i la seva mare, Concepción Paredes.  

Membre de les Joventuts Llibertàries de Barcelona, a partir de 1937 formà part, amb M. Davia i P. Buenacasa, de la comissió administrativa de l'«Escola de Militants de Catalunya CNT-FAI» radicada a Barcelona.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

Exiliat a l'hexàgon francès realitzà estudis especialitzats.  

Després de la mort de Franco, tornà a Barcelona i participà en la reconstrucció de la Confederació Nacional del Treball (CNT).  

Entre 1978 i 1979 col·laborà en Solidaridad Obrera.  

Més endavant formà part del grup creador de la revista Polémica.  

Miguel Caicedo Paredes va morir el 22 de febrer --algunes fonts citen erròniament el 23 de febrer-- de 1984 d'un infart al seu domicili de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) i va ser inhumat a Barcelona.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada