diumenge, 19 de setembre del 2021

Més de mig miler de persones de la Regió Sanitària de Girona tenen la tercera dosi

Més de mig miler de persones de la Regió Sanitària de Girona tenen la tercera dosi. Entre la gent vacunada amb la tercera dosi hi ha Toni Miró, que fa més d'un any es va sotmetre a un trasplantament de ronyó i forma part del col·lectiu d'alt risc: «Vuit companys trasplantats han mort per covid-19» 

El «mal resultat dels festivals d'estiu» en matèria de covid-19 no permet fer a Roses el Fort Festival. El certamen de música electrònica, que s'havia de celebrar a Roses, es trasllada al Portús, municipi de l'Estat francès 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Cadaqués (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 18/09/2021.- Llegim al Diari de Girona que la Regió Sanitària de Girona va començar ahir a administrar la dosi addicional de la vacuna contra la covid-19. Es van convocar al punt de vacunació del Palau Firal de Girona un total de 547 persones, les quals tenen en comú haver estat trasplantades d'algun òrgan sòlid i/o estar prenent medicació immunosupressora.  

D'altra banda, també es va començar a posar la dosi addicional en centres residencials de gent gran. Ahir concretament Salut va vaccinar un total de vint usuaris de la Residència Hospital de Cadaqués (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada). 

La dosi addicional de la vacuna contra la covid-19 s'administra a les persones que necessiten un reforç per aconseguir una millor resposta immunitària per fer front al coronavirus-19. En concret, aquesta dosi addicional s'administra, per ara, a persones receptores de trasplantament d'òrgans sòlids amb tractament immunosupressor, a persones receptores de trasplantaments de progenitors hematopoètics i a persones amb tractament amb fàrmacs anti-CD20. Aquestes persones, seran citades per sms, i les vacunes s'administraran principalment en els hospitals on siguin tractats habitualment o en els centres de salut o punts de vacunació que se'ls indiqui. Properament també es vacunaran totes les persones que pertanyen al grup 7 (condicions de molt alt risc amb immunosupressió). 

 En els propers dies també s'aniran citant més pacients amb indicació per rebre la dosis addicional, els quals aniran essent citats de manera progressiva.  

Toni Miró, de la Regió Sanitària de Girona, ha rebut aquesta dosi addicional, tot i que en el seu cas li han administrat a l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona (Barcelonès Nord). 

El virus, letal en trasplantats 

Miró va patir una insuficiència renal el 2016 i va haver de fer diàlisi fins que es va sotmetre al trasplantament d'un ronyó, just un mes abans de l'inici de la pandèmia de covid-19 i el confinament més sever. 

«El confinament domiciliari de tres mesos a mi se'm va allargar fins a més de vuit. M'acabaven de fer el trasplantament i era molt arriscat sortir al carrer amb el perill d'agafar el virus», explica Miró. No va ser fins que va rebre la vacunació que va començar a reprendre la normalitat. «De les deu persones que vam rebre el ronyó abans de la pandèmia, només n'hem sobreviscut dos. Els altres es van contagiar de la covid-19 i, com a conseqüència, van morir. Em va impactar molt perquè em podria haver passat a mi», admet. 

Malauradament, un any després de rebre el ronyó, el seu organisme el va rebutjar i Miró va haver de reprendre la diàlisi. De moment, torna a estar a la llista d'espera per a sotmetre's a un nou intent de trasplantament. 

El «mal resultat dels festivals d'estiu» en matèria de covid-19 no permet fer a Roses el  Fort Festival 

El Diari de Girona informa que a llum verda pel Fort Festival no ha arribat. Després de celebrar les anteriors edicions a Tossa de Mar (la Selva marítima, la Selva, comtat de Girona), els promotors del certamen de música electrònica feia mesos que treballaven de la mà de l'Ajuntament de Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) per a portar el festival (a peu dret i sense distància de seguretat sanitària) al recinte emmurallat de la Ciutadella. 

Però el «mal resultat dels festivals d'estiu [Vida, Canet Rock i Cruïlla]», assenyala el regidor de l'Àrea de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, «va fer que la Generalitat es fes enrere i no volgués sentir a parlar de celebrar festivals d'aquestes característiques», sentencia. Per aquest motiu, el Fort Festival ha anunciat que fa les maletes i es trasllada a la localitat del Portús (municipi de l'Estat francès, al Baix Vallespir, que compta amb el barri Els Límits del municipi de la Jonquera, de l'Alt Empordà, sempre a l'Albera), on «la legislació és més laxa».  

L'impacte econòmic que suposa la pèrdua d'un festival que havia de reunir a Roses una afluència de 7.000 persones, però, és «difícil de quantificar» perquè aquesta havia de ser la primera edició a la localitat. «Ens sap molt de greu perquè representava la possibilitat de tenir visitants fora del que és estrictament temporada alta». De fet, segons confessa Ibáñez, el recinte de la Ciutadella està capacitat per a acollir unes 20.000 persones (xifra similar a l'edició d'enguany del Canet Rock, que en va concentrar 22.000), però l'organització ja havia descartat un aforament massiu i treballava amb la previsió d'acollir 7.000 persones «per seguretat» sanitària a causa de la pandèmia de covid-19, subscriu. 

Tot i que enguany se'ls ha escapat dels dits, Ibáñez assenyala que la voluntat «de les dues parts» és que al 2022 «el festival se celebri a Roses, sempre i quan les condicions ho permetin». Amb tot, el regidor recorda que en aquests moments «el que prima davant de tot és la salut pública». 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Girona 146.19 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 83 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 187 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 173.78 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.84 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Cadaqués 31.61 (Baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 1 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 2 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 73.75 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.43 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Roses 92.56 (Mitjà) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 9 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 20 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 81.84 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.13 (l'epidèmia creix si és superior a 1). La Jonquera i els Límits del Portús 288.75 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 5 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 7 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 212.77 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.36 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada