diumenge, 12 de setembre del 2021

Maifestació independentista ahir a Girona des de la plaça del Vi a la de l'U d'Octubre

La concentració, a la plaça del Vi. | MARC MARTÍ

Mil persones es manifesten l'11 de Setembre de la plaça del Vi a la de l'U d'Octubre per la independència 

Concentració de l'ADAC i El Forn a Girona 

Baixada de torxes a Tossa de Mar 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 12/09/2021.- Llegim al Diari de Girona que al voltant d'un miler de persones que van anar de la plaça del Vi a la plaça de l'U d'Octubre. Una manifestació amb moltes cares clàssiques de l'esquerra independentista de Girona que, pel que fa als seus representants institucionals, no van a l'acte institucional de l'acte institucional de la Diputació. 

Concentració de l'ADAC i El Forn a Girona 

Acte conjunt a Girona d'ADAC amb El Forn. En una acte organitzat per l'ADAC i el Casal Independentista El Forn, l'independentisme es va concentrar ahir al migdia a la plaça del Vi d'on, després de la lectura d'uns manifestos, va sortir la manifestació en direcció a la de l'U d'Octubre, informa el Diari de Girona. 

Llegim al diari El Punt Avui que l'acte convocat per l'ADAC i el Casal Independentista El Forn, que altres anys era l'Onze de Setembre a les dotze aquest any es va avançar a les 11 del matí per facilitar els desplaçaments a la manifestació de Barcelona, convocada de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI. De la ciutat de Girona van sortir sis autobusos, cinc organitzats per l'ANC i un de l'ADAC, pràcticament plens, amb unes 300 persones. 

A la plaça del Vi, l'acte va aplegar mig miler de persones, que es van ampliar fins al miler quan l'Esquerra Independentista, liderada per Arran, Endavant, la COS, Alerta Solidària, el SEPC i la CUP, van marxar fins a la plaça U d'Octubre, on hi ha la seu de la Subdelegació del Govern espanyol, ja a l'avinguda Jaume I. L'esperit reivindicatiu i festiu va continuar a la plaça de Sant Pere amb un vermut xerrada, un dinar i concerts. 

Baixada de torxes a Tossa de Mar 

Llegim al Diari de Girona que com a preàmbul de la Diada divendres al vespre, la baixada de torxes a Tossa de Mar (la Selva marítima, la Selva, comtat de Girona) va iniciar-se a l'antiga església de Sant Vicenç. Després, va haver-hi la lectura del manifest a l'escenari d'Es Racó i l'acte va acabar amb «El Cant dels Ocells». 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada