dimecres, 15 de setembre del 2021

La Festa de Bassegoda del Centre Excursionista Empordanès celebra la 44a edició el diumenge 26 de setembre

Cartell de la 44a Festa de Bassegoda

La Festa de Bassegoda del Centre Excursionista Empordanès celebra la 44a edició el diumenge 26 de setembre 

La Memòria Històrica hi tindrà presència amb una passejada temàtica sobre la vida dels maquis antifranquistes al Bassegoda i Maria Crehuet en farà el pregó 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Bassegoda (Albanyà, Alta Garrotxa, Alt Empordà, comtat de Besalú) 15/09/2021.- Segons EMPORDA.INFO, el diumenge 26 de setembre el Centre Excursionista Empordanès organitza la seva popular Festa de Bassegoda, que enguany celebra la 44a edició. La festa tindrà lloc a l'ampli prat del Casalot. 

El cartell proposa diferents activitats per reivindicar la cultura popular així com el territori i els seus valors. En aquest sentit la jornada començarà amb una passejada temàtica sobre la vida dels maquis antifranquistes i la resistència al massís del Bassegoda (Albanyà, Alta Garrotxa, Alt Empordà, comtat de Besalú) que anirà a càrrec de l'activista de l'Albera Josep Maria Tegido Mallart, més conegut com a Gustinet. 

Per reivindicar el territori en el context actual el Centre Excursionista Empordanès ha convidat a Maria Crehuet per ser la pregonera de la festa. L'exalcaldessa d'Ordis i actualment al capdavant de la sectorial d'Energia i Transició Energètica de l'Associació de Micropobles de Catalunya i del qual en fou presidenta, fa temps que alerta del risc que corren els pobles davant l'allau de projectes eòlics que amenacen el paisatge empordanès, i del perill que corren els connectors biològics entre el Pirineu i la Mediterrània, així com els corredors d'aus migratòries i la sostenibilitat dels pobles. 

Així mateix la festa comptarà amb la tradicional arrossada popular i música. El concert-vermut anirà a càrrec dels Oju Sound i la seva proposta de música electrònica de dub-step. El trio de folk Brunzit protagonitzarà el ball de tarda abans de cloure la jornada amb la tradicional estirada de corda. 

Els accessos estaran marcats per arribar-hi des del poble d'Albanyà. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada