divendres, 17 de setembre del 2021

El Departament de Salut comença a administrar la dosis addicional contra la covid-19 a la Regió Sanitària de Girona

El Departament de Salut comença a administrar la dosis addicional contra la covid-19 a la Regió Sanitària de Girona. Avui es vacunaran prop de 550 persones al Palau Firal de Girona i 20 usuaris d'una residència de Cadaqués 

Salut descarta, per ara, vacunar als instituts de Secundària pel «bon ritme» de dosis entre adolescents  

Augmenten a vuit els centres educatius gironins amb grups confinats 

Es reobre amb mesures covi-29 la visita a l'ermita de Santa Caterina i l'accés motoritzat al massís del Montgrí 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Cadaqués (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada) 17/09/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que Regió Sanitària de Girona que es comença a administrar la dosis addicional de la vacuna contra la covid-19. Per avui, s'han convocat al punt de vacunació del Palau Firal de Girona un total de 547 persones, les quals tenen en comú haver estat trasplantades d'algun òrgan sòlid i/o estar prenent medicació immunosupressora.  

També s'ha començat a posar la dosis addicional en centres residencials de gent gran. Avui s'han vaccinat un total de vint usuaris de la Residència Hospital de Cadaqués (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada).  

La dosi addicional de la vacuna contra la covid-19 s'administra a les persones que necessiten un reforç per aconseguir una millor resposta immunitària per fer front a la covid-19. En concret, aquesta dosi addicional s'administra, per ara, a persones receptores de trasplantament d'òrgans sòlids amb tractament immunosupressor, a persones receptores de trasplantaments de progenitors hematopoètics i a persones amb tractament amb fàrmacs anti-CD20. 

Aquestes persones, seran citades per sms, i les vacunes s'administraran principalment en els hospitals on siguin tractats habitualment o en els centres de salut o punts de vacunació que se'ls indiqui. Properament també es vacunaran totes les persones que pertanyen al grup 7 (condicions de molt alt risc amb immunosupressió).  

En els propers dies també s'aniran citant més pacients amb indicació per rebre la dosis addicional, els quals aniran essent citats de manera progressiva. 

Augmenten a vuit els centres educatius gironins amb grups confinats 

Llegim al Diari de Girona que la possibilitat de vacunar als instituts d'ensenyament secundari aquest setembre, una mesura que el conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray havia posat sobre la taula en els darrers dies, queda aparcada de moment. El 64% dels alumnes majors de 12 anys tenen la pauta completa de vacunació pel covid-19 i el 80,2%, l'ha iniciada, segons dades facilitades per Salut Pública. Davant aquestes dades, el Departament de Salut no es planteja ara com ara anar als instituts a vacunar, va exposar ahir la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l'adolescència, Laia Asso. Malgrat tot, no va descartar la mesura per més endavant si en algun territori concret observen cobertures baixes entre els adolescents.  

Pel que fa als docents, el 91,9% tenen la pauta completa i el 93,3%, una dosi. Asso va afirmar que no es plantegen «en cap cas» obligar els docents que no s'hagin vacunat a fer-ho i va afegir que tampoc seria legal en aquests moments. Aspiren, va dir, a «convèncer-los amb arguments». 

Respecte a la cobertura vacunal, cal tenir present que no és la mateixa a tots els municipis. Si s'analitza la franja de 12 a 15 anys, a la Regió Sanitària de Girona hi ha un 51,1% d'adolescents amb la pauta completa i hi ha alguns punts on la immunitat no arriba al 50%, com és el cas de Salt (Gironès, comtat de Girona) i Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) amb el 40 i el 45% respectivament. 

Si s'amplia la franja fins als 19 anys, el percentatge creix. A Girona, el 58,1% d'aquest col·lectiu té la immunització completa i un 68,2% té almenys una dosi. En el cas de Salt, un 44,8% té la pauta completa i un 55% en té almenys una. Respecte a Lloret de Mar, els percentatges són del 50 i 61% respectivament. 

Informació sobre vacunats 

D'altra banda, des d'avui els centres podran consultar quins alumnes i professors estan immunitzats. Aquesta és una de les principals novetats respecte del curs passat, quan l'única informació de salut disponible per als centres era sobre es contagis, segons va explicar la secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, que va indicar que això facilitarà saber quins alumnes i quins professionals han d'estar o no confinats. Gomà va aclarir que la informació prové dels sistemes de salut, acció emparada legalment per la modificació del decret llei aprovada aquesta setmana pel Govern de la Generalitat. 

«Traçacovid els marcarà i els donarà la informació de quants i quins alumnes i professionals han de confinar-se», va dir Gomà, que va matisar que l'accés a les dades quedarà restringit a les direccions dels centres, que són les persones que cada dia hauran de consultar l'aplicació Traçacovid per gestionar l'aparició de casos positius i brots. 

Les i els alumnes, les professores i els professors que no estiguin immunitzats hauran de fer una quarantena de 10 dies i una PCR entre el quart i el sisè dia. Les i els alumnes d'educació especial, infantil i primària que estiguin immunitzats no hauran de fer quarantena, però sí que hauran de realitzar un test d'antígens ràpid (TAR). Finalment, les i els alumnes immunitzats d'ESO, batxillerat, formació professional i altres estudis, així com les professores i els professors, no hauran de fer quarantena, però també s'hauran de realitzar un TAR. 

Centres confinats 

Finalment, els grups escolars confinats per covid-19 pugen a vuit a les comarques gironines, cinc més que en el darrer balanç del Departament d'Educació. En total, hi ha 172 estudiantes i estudiants de les comarques gironines en confinament. Els nous casos s'han produït a l'Escola Josep Boada de Riudarenes (la Selva, comtat de Girona), a l'escola El Bosc de la Pabordia de Girona, a l'Escola Madrenc de Vilablareix (Gironès, comtat de Girona), a l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí i l'Escola Mossèn Baldiri Reixach de Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona). 

Es reobre la visita a l'ermita de Santa Caterina i l'accés motoritzat al massís del Montgrí 

Llegim a la Revista del Baix Empordà que aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina, al terme municipal de Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries). Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges de les 10 a les 13 hores i només per a visites a l'ermita. De moment, la resta de serveis restaran tancats. S'espera que amb la millora de la pandèmia de covid-19 es puguin anar obrint, així com ampliant els horaris d'obertura. Per a realitzar la visita caldrà seguir estrictament totes les mesures contra la pandèmia de covid-19. 

Per altra banda, a partir del dimecres 16 de setembre s'ha reobert l'accés motoritzat al massís del Montgrí, entre els municipis de l'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) i de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Aquesta restricció era efectiva des del dia 16 de juny, amb l'objectiu de minimitzar el risc d'incendi al massís. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Torroella de Montgrí i l'Estartit 98.92 (Mitjà) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 3 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 21 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 154.57 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.64 (l'epidèmia creix si és superior a 1). L'Escala i Empúries 501.11 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 14 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 17 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 154.75 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 3.24 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Girona 121.67 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 85 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 193 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 167.89 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.72 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Cadaqués 31.61 (Baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 1 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 2 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 73.75 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.43 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Salt 340.21 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 58 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 112 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 331.61 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.03 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Lloret de Mar 68.84 (Baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 21 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 68 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 143.33 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.48 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Riudarenes 117.85 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 2  

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 4  

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 137.49 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.86 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Vilablareix 9.86 (Molt baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 1 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 1 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 34.52 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.29 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Sant Feliu de Guíxols 115.92 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 8  

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 20  

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 72.98 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.59 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada