diumenge, 26 de setembre del 2021

8 d'octubre, de 22:00 a 22:30h, apagada general contra les tarifes de l'electricitat

convocatòria protesta rebut electricitat

Apagada general contra les tarifes de l'electricitat el 8-O, de 22:00 a 22:30h 

'Desconnecta de les elèctriques'. Sota aquest lema ERC, EH-Bildu, Junts, la CUP-G, el BNG, Més Mallorca i Més Menorca han convocat el divendres 8 d'octubre una apagada elèctrica massiva de mitja hora i una cassolada per respondre al xantatge de les elèctriques davant dels preus desorbitats de l'electricitat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 25/09/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que les forces independentistes dels Països Catalans (ERC, Junts per Catalunya, la CUP-Guanyem, Més Mallorca i Més Menorca), junt amb altres formacions (EH-Bildu i BNG), han convocat una apagada general i una cassolada per al divendres 8 d'octubre, entre les 22:00 i les 22:30h. Serà la primera protesta massiva per la pujada progressiva del rebut de la llum, de la qual responsabilitzen els governs del PP i del PSOE.  

Les darreres setmanes, membres de la CUP-Guanyem, entre els quals hi havia la diputada Laia Estrada i els regidors de l'Ajuntament de Reus Marta Llorens i Edgar Fernández, van ocupar les oficines d'Endesa en aquesta localitat del Baix Camp. També membres de la CUP-Guanyem van ocupar oficines a Girona i a Lleida. Estrada va criticar la dinàmica de les "portes giratòries, en què les grans empreses nodreixen els seus consells d'administració amb antics càrrecs polítics", i va contraposar els "milers de milions de beneficis d'aquestes empreses amb l'augment de la pobresa energètica de la població". 

Facua Consumidors en Acció ha llançat la campanya #Adeuoligopoli, en què anima les usuàries i els usuaris a trencar el contracte amb Endesa, Naturgy i Iberdrola. El portaveu de Facua, Rubén Sánchez, denuncia que moltes hidroelèctriques "han aprofitat per inflar els preus" i per això, entre les seves demandes, figura "que les hidroelèctriques i les nuclears surtin de la subhasta i ampliar molt més la protecció social". 

Llegim a El Nacional.Cat que Desconnecta de les elèctriques, sota aquest lema ERC, EH-Bildu, Junts, la CUP-Guanyem, el BNG, Més Mallorca i Més Menorca han convocat el divendres 8 d'octubre, entre les 22.00 i les 22:30h, una apagada elèctrica massiva i una cassolada per respondre al xantatge de les elèctriques davant dels preus desorbitats de l'electricitat. 

Les forces independentistes i sobiranistes signants de l'acord de la Llotja de Mar, de Barcelona, van fer una crida en un comunicat per fer "front comú contra l'oligopoli de les elèctriques i les seves amenaces", però també per "denunciar la inacció del Govern espanyol a l'hora d'afrontar l'estafa elèctrica de manera estructural".. 

Desconnecta de les elèctriques 

Així, han fet una crida a sindicats, municipis, agents socials i tota mena d'associacions a secundar-la protesta per enviar un clar missatge tant a les elèctriques com al Govern espanyol. "Apaguem els llums i fem soroll perquè escoltin el nostre enuig, la nostra ràbia. Desconnecta les elèctriques!", reclama el manifest. 

Les formacions convocants de l'apagada critiquen la "gran estafa que s'està perpetrant contra la ciutadania", "generada i permesa per governs, elèctrics i els interessos econòmics compartits per tots ells", després de la privatització d'empreses públiques, la desregulació del sistema i la manipulació del mercat. 

Sobirania energètica 

Davant això, asseguren que el Govern espanyol "només ha adoptat mesures conjunturals i pedaços per enfrontar aquest escàndol fins que s'ha vist obligat per la pressió de l'opinió pública i de les forces polítiques sobiranistes i progressistes". Destaquen que "quan ha pres una sola mesura que afecta mínimament els beneficis de les grans empreses, aquestes es rebel·len, amenacen i fan xantatge, no només al Govern, sinó a tota la ciutadania". 

Els convocants, igualment, reclamen la "sobirania energètica" per a País Basc, Galícia i Catalunya davant d'una "dependència política" respecte a l'Estat espanyol que consideren "una rèmora". 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada