dilluns, 23 d’agost del 2021

Un brot de covid-19 provoca set defuncions a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts

Un brot de covid-19 provoca set defuncions a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts. En total hi ha hagut 15 casos de les 53 persones residents afectades, i 6 de les treballadores, sobre un total de 44 de la plantilla 

L'organització ajorna a causa de la pandèmia de covid-19 la Festa de la Sardana de les Escaules per al 2022. S'havia de celebrar el pròxim 15 de setembre 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Joan les Fonts (Alta Garrotxa, la Garrotxa, comtat de Besalú) 23/08/2023.- Llegim al Diari de Girona que un brot de coronavirus-19 detectat a principis d'agost ha provocat set morts entre les persones residents de la residència geriàtrica Torreblanca de Sant Joan les Fonts (Alta Garrotxa, la Garrotxa, comtat de Besalú). En total hi ha hagut 15 casos positius de persones residents, d'un total de 53, i també ha afectat 6 dels 44 de les treballadores del centre. Segons informen fonts del Departament de Drets Socials, actualment queden 8 persones de les usuàries contagiades al centre, que es troben en procés de superar la malaltia, asimptomàtiques, i aïllades a la zona vermella de la residència.  

Durant aquesta setmana començarà el procés de desaïllament de dues de les persones dels casos positius, i es preveu seguir amb les sis restants "en els propers dies". 

Els contagis es van detectar en el marc d'un cribratge a les persones professionals del centre i immediatament es van activar les mesures de control i contenció del brot i sectorialització de la residència, segons el departament de Drets Socials. En un primer cribratge van donar inicialment positiu 5 de les usuàries, i en els dies posterior van anar positivitant-ne de nous. En els propers dies es farà un nou cribratge entre les persones usuàries que van donar negatiu per avançar en el desaïllament del centre. 

L'organització ajorna a causa de la pandèmia de covid-19 la Festa de la Sardana de les Escaules per al 2022 

Segons EMPORDA.INFO, l'Associació Vall de la Muga, organitzadora de la Festa de la Sardana de les Escaules (Boadella i les Escaules, Alt Empordà, comtat de Besalú), amb la col·laboració de la Unió Escaulenca i altres entitats, veïns i veïnes i amics i amigues que han ajudat a fer-la possible aquests darrers 15 anys, han comunicat que, degut a la pandèmia de covid-19, han cregut convenient «aplaçar la 16a. edició d'enguany que s'havia de cel·lebrar el dimecres 15 de setembre, d'acord amb els consells del Departament de Salut, de prudència en els aplecs multitudinaris». 

Les entitats organitzadores esperen poder celebrar aquesta 16a. edició el dimecres 14 de setembre de l'any que ve perquè ja s'hagi pogut superar aquesta pandèmia. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Sant Joan les Fonts 625.73 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 7 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 10 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 332.67 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.88 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Boadella i les Escaules 0 (Molt baix).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada