dimecres, 18 d’agost del 2021

L’alcalde de Palafrugell celebra tornar a tenir toc de queda per controlar les aglomeracions i botelons en risc de covid-19

L'alcalde de Palafrugell celebra tornar a tenir toc de queda per controlar les aglomeracions. Piferrer diu que el confinament nocturn els donarà eines per poder lluitar contra les concentracions de gent a les nits 

Divendres entra en vigor a l'Escala i Empúries el toc de queda nocturn. Per primer cop l'Escala entra al llistat de municipis amb confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí. Una mesura esperada pel consistori que s'allargarà fins el divendres 27 d'agost 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 18/08/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'alcalde de Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona), Josep Piferrer (ERC), viu amb un alleujament contingut el fet que el poble retorni al confinament nocturn. Piferrer diu que el confinament nocturn els donarà eines per poder lluitar contra les concentracions de gent a les nits. 

Piferrer vincula directament la concentracions nocturnes i els botellons amb l'increment de l'índex de contagi de covid-19 al municipi (62 casos acumulats en 14 dies). 

El municipi de Palafrugell tornarà a tenir toc de queda nocturn a partir de divendres. També el mantindran la resta de municipis del Baix Empordà que el tenien actiu excepte Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona), que surt de la llista. Aquests són Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona), Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries), la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) i Castell-Platja d'Aro (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona). 

Canvi de criteri 

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit prorrogar el toc de queda una setmana més, tot i que amb un canvi de criteri. Fins ara, s'aplicava el confinament nocturn als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 250 contagis per cada 100.000 habitants. Ara, el Govern de la Generalitat ha decidit endurir el llindar i situar-lo en els 125 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies. 

Divendres entra en vigor a l'Escala i Empúries el toc de queda nocturn 

Segons Canal 10 Empordà, el municipi de l'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) tindrà toc de queda nocturn a partir del divendres 20 d'agost. Després que el Procicat hagi modificat els criteris per restringir la mobilitat nocturna, L'Escala i Empúries entra per primera vegada dins del llistat de municipis amb confinament nocturn... des de la una de la matinada fins a les sis del matí. Fins ara, les restriccions afectaven els municipis de més de 5 mil habitants amb una incidència acumulada superior als 250 casos de covid-19 per cada 100 mil habitants. Però les noves mesures han fet baixar el llindar als 125 positius. Així, la llista de municipis s'ha reduït de 176 poblacions a 148. I a partir de divendres, 57 municipis deixaran de tenir confinament nocturn. Però 29 poblacions noves se sumaran a la llista, entre elles l'Escala i Empúries.  

Unes mesures que arriben després que els alcaldes de la Costa Brava reclamessin al Govern de la Generalitat el toc de queda nocturn als seus municipis per evitar l'efecte crida. I després que l'Ajuntament de l'Escala i Empúries, divendres passat, ja decretés el tancament de les platges des de les onze de la nit fins a les sis del matí. Amb aquesta mesura el Consistori escalenc pretenia frenar les aglomeracions i els botellons que es produeixen a la matinada, ja que suposen un risc sanitari i alteren el descans dels veïns de la zona. 

El nou toc de queda que encara resta pendent d'aprovació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalana (TSJC), entrarà en vigor aquest divendres 20 d'agost a la matinada i es preveu que s'allargui una setmana, fins al divendres 27. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Palafrugell 339.19 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 38 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 62 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 243.75 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.39 (l'epidèmia creix si és superior a 1). L'Escala 312.37 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 18 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 31 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 280.49  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.11 (l'epidèmia creix si és superior a 1).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada