diumenge, 1 d’agost del 2021

El Club Nàutic Port d’Aro es desvincula de l’ampliació de la marina

El Club Nàutic Port d'Aro es desvincula de l'ampliació de la marina  

La nova marina va associada a un pla parcial urbanístic molt impactant 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell-Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 01/08/2021.- Davant les notícies publicades en els últims dies sobre l'ampliació de la marina del Port d'Aro i de la protesta prevista per al pròxim dia 7 d'agost per part de diverses entitats ecologistes, des del Club Nàutic Port d'Aro s'ha emès un comunicat en que l'entitat assenyalar que aquest projecte constructiu "és aliè al nostre Club i que es tracta d'una iniciativa privada externa a nosaltres." "L'actual junta directiva del Club Nàutic Port d'Aro, sota la qual s'han portat a terme les obres de reforma del Port, ha actuat sempre segons les normes establertes i ha vetllat per garantir la sostenibilitat, l'eficiència i la màxima integració del nou Port amb el seu entorn. De fet, des del nostre Club, com a entitat formada per persones que estimem el mar i el nostre municipi, impulsem cada any múltiples iniciatives per fomentar el respecte pel medi marí i l'actuació responsable dels navegants. Entre altres accions, recentment, hem signat, precisament, un acord de col·laboració amb el grup ecologista Sterna per protegir la posidònia i dur a terme accions de conscienciació conjunta 

Així mateix, senyala que "sempre ens hem mostrat oberts a rebre les propostes de les entitats ecologistes per continuar millorant dia a dia i ser el màxim de respectuosos amb Platja d'Aro i amb la nostra costa. 

Per tant, reiterem que el Club Nàutic Port d'Aro no lidera en cap cas aquest projecte constructiu d'ampliació i que aquesta concessió no està vinculada amb la nostra entitat. Platja d'Aro, 31 de juliol de 2021." 

La nova marina va associada a un pla parcial urbanístic molt impactant 

El Grup de Natura Sterna de la Vall d'Aro, SOS Costa Brava i Naturalistes de Girona anuncien que s'oposaran a l'ampliació de la marina Port d'Aro, a Castell-Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona). Amb aquest objectiu, les entitats ecologistes i ambientalistes anuncien que preparen al·legacions contra el projecte. 

Les entitats, segons un comunicat fet públic ahir, no entenen com en plena crisi de la pandèmia de covid-19 i amb el debat obert sobre la necessitat d'un model de desenvolupament turístic menys intensiu i massiu es continuen autoritzant projectes d'aquestes característiques que tenen un impacte enorme. 

Una pineda en perill i 400 apartaments 

Les entitats assenyalen que la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat va aprovar tècnicament el projecte constructiu de la fase 2 el 3 de juny i que la creació de la marina es farà on actualment hi ha "la majori pineda en zona urbana del literal gironí", que discorre paral·lela als darrers 500 metres de la desembocadura del Ridaura. També critiquen que la marina va associada a la construcció de 400 apartaments. 

Les entitats afirmen que la construcció de la marina és un "nou cas de destrucció dels darrers reductes d'espais lliures de la Costa Brava" i que "pretén transformar tot el sector en una infraestructura portuària navegable, gairebé duplicant la superfície de la marina actual i incrementant l'oferta d'amarradors de 822 a 1094, el que representa el 33% més", També reiteren, segons el comunicat, que la nova marina va associada a un pla parcial urbanístic molt impactant. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada