dimecres, 28 de juliol del 2021

L'Ajuntament de Castell-Platja d’Aro valora demanar el toc de queda una altra vegada per evitar problemes greus

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro valora demanar el toc de queda una altra vegada per evitar problemes greus 

L'alcalde del municipi, explica a Ràdio Capital de l'Empordà que s'està valorant demanar a la Generalitat que torni el toc de queda al municipi per evitar problemes greus 

L'Escala sense toc de queda una setmana més 

L'Escala finalment no entra a la llista de municipis amb toc de queda que ha d'aprovar el TSJC aquesta setmana  

Dilluns l'alcalde, Víctor Puga, demanava al Govern de la Generalitat més mesures per poder controlar els botellons a les platges. Assegura que l'Escala té efecte crida als municipis més propers i demana més efectius per poder controlar les aglomeracions 

Begur i Pals, preocupats per l'oci nocturn que es genera sense toc de queda 

Begur ha demanat el toc de queda i Pals ha incrementat la vigilància 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell-Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) .- Segons Ràdio Capital de l'Empordà, Castell-Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) sortirà de la llista de municipis amb toc de queda demà dijous a la nit si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aprova la petició de la Generalitat. Ara, però, des del Consistori, estan "valorant" demanar al Govern de la Generalitat que es torni a aplicar per evitar "problemes greus". 

L'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Maurici Jiménez, ha confirmat a Ràdio Capital que estan "valorant" la petició a la Generalitat, com ha fet l'Ajuntament de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries). De fet, aquest dimecres tindran junta de govern per estudiar-ho. 

Ahir al matí des del Consistori han "fet valoració amb la Policia Local per avaluar la situació". Segons s'ha explicat a aquesta emissora, hi ha preocupació "per l'efecte crida que pot provocar la mesura" a Castell-Platja d'Aro. 

De fet, tracten d'injustícia que "s'obligui a tancar un comerç a les deu de la nit o un bar musical a les 00.30 h en plena temporada turística". Denuncien que a més, tots aquests tancaments, "provoquen situacions d'aglomeracions a la via pública de matinada" i que no tenen prou capacitat per actuar. 

Fins i tot, malgrat els esforços dels cossos de seguretat, no "són suficients per afrontar aquesta situació" que podria deixar escenes d'indefensió davant de desordres i conductes incíviques. 

L'Escala sense toc de queda una setmana més 

Segons Canal 10 Empordà, dilluns l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga (PSC), demanava més mesures al Govern de la Generalitat per poder fer front als anomenats botellons a les platges, sobretot a la plaça de l'Univers, a Riells, les d'Empúries i també la Montgó, ja al terme de Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries), municipi que es troba sota el toc de queda nocturn.  

La resposta no s'ha fet esperar. La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha ofert tot el suport als municipis sense toc de queda que puguin estar patint un efecte crida, però ha explicat que en cap cas es poden incloure a la llista, poblacions que no compleixen els criteris sanitaris establerts en matèria de perill de covid. 

Des de l'Escala, l'alcalde demana més efectius dels serveis de seguretat per poder controlar les aglomeracions de gent, que es produeixen al llarg de la línia litoral escalenca i que tenen lloc, sobretot, les nits dels caps de setmana.   

Per ara, l'Escala es manté fora de la llista de municipis a on s'aplicarà el toc de queda un cop ho avali el TSJC.  

Amb tot, es valora positivament que l'Escala no entri a la llista de municipis amb alta incidència del virus, però es demana responsabilitat i minimitzar el màxim la interacció social. 

Begur i Pals, preocupats per l'oci nocturn que es genera sense toc de queda 

Segons Ràdio Capital de l'Empordà, l'Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) demana el toc de queda: com que és un municipi turístic, aquests dies la població ha incrementat i això suposa un problema quan l'oci ha de tancar a les 00:30 de la nit. Maite Selva, alcaldessa de Begur, ho ha explicat a Ràdio Capital. 

Així doncs, malgrat es van restringir accessos a platges i parcs de la 1:00 a les 5:00 de la matinada, l'alcaldessa ha dit que no en fan cas. Selva també ha explicat que reben queixes de veïns de festes privades, i que això també ocupa molt a la Policia Local. 

D'altra banda, Carles Pi, alcalde de Pals (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona), ha dit que no tenir el toc de queda comporta que hi ha hagut un increment d'afluència al municipi de persones d'altres pobles on sí que hi ha toc de queda. 

Pals també ha incrementat durant els caps de setmana la dotació de Policia Local. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada