dissabte, 31 de juliol del 2021

La Guàrdia Civil reté membres de l’ANC per penjar estelades i pancartes d’un pont ahir



Coincidint amb l'inici de vacances tornen l'acció Ponts per la Independència. S'han realitzat a nombrosos indrets de ponts de les principals vies de Catalunya, malgrat els impediments dels cossos policials espanyols 

La Guàrdia Civil reté i amenaça membres de l'ANC per penjar estelades i pancartes d'un pont 

Els fets van passar ahir en un pont de la C-32 entre Sant Pere de Ribes i Sitges. Tots els activistes van ser identificats pels agents 

L'acció formava part de la iniciativa Ponts per la Llibertat, que l'ANC ha fet arreu de Catalunya tot aprofitant l'operació sortida de vacances 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 31/07/2021.- Segons informa VilaWeb un grup de membres de l'ANC de Sant Pere de Ribes i Sitges (el Garraf) van ser retinguts ahir durant una hora per la Guàrdia Civil per haver penjat estelades i pancartes a favor de la independència en un pont de la C-32. L'acció formava part de la iniciativa Ponts per la Llibertat, que l'ANC ha fet arreu de Catalunya tot aprofitant l'operació sortida de vacances.  

Segons que explica el periodista de TV3 Jordi Eroles, els agents, que es van presentar amb vehicles tot terreny, van assegurar que les banderes i les pancartes els havien molestat. 

Segons el periodista, els agents també van dir als membres de l'ANC que les estelades i les pancartes distreuen els conductors i poden posar en perill la seguretat viària. Per això, els van exigir que retiressin tot el material.  

Per la seva part, els activistes els van recordar que la Guàrdia Civil no té competències per fer aquesta mena d'actuacions. Tots els activistes van acabar identificats i advertits per la Guàrdia Civil, malgrat que una patrulla dels Mossos d'Esquadra va considerar que l'acció no comportava cap risc. 

Coincidint amb l'inici de vacances tornen l'acció Ponts per la Independència 

Llegim a Llibertat.Cat que quest cap de setmana, coincidint amb l'inici de les vacances, han tornat les mobilitzacions a sobre dels de ponts que travessen les principals vies de comunicació de Catalunya. Tot i així, en alguns indrets els cossos policials han posat pals a la roda. Com el cas del pont situat a la carretera de la C-32, on membres de la Guàrdia Civil han identificat i retinguts a una desena de militants de l'ANC, amb el pretext que aquest tipus d'accions distreuen els conductors. Per la seva banda els Mossos d'Esquadra han manifestat que no comporta perillositat al trànsit i els ha permetre mantenir les estelades i les pancartes penjades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada