dilluns, 5 de juliol del 2021

Denuncien la crema d’una bandera LGTBI+ a Platja d’Aro

Denuncien la crema d'una bandera LGTBI+ a Platja d'Aro 

El vehicle d'un veí va quedar afectat per aquest atemptat homòfob i ha portat el cas formalment a la policia 

A l'entorn de Sant Joan va desaparèixer a la Roca del Cargol la bandera de l'arc iris, a la Platja de l'Escala 

Pels mateixos dies el murals independentistes de l'entrada de Cadaqués també van ser atacats i augmenten les pintades feixistes aquests dies  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell-Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 05/07/2021.- Llegim al Diari de Girona que en el marc de la LGTBI+fòbia el divendres 25 de juny un grup de joves va arrencar una bandera LGTBI+ de dimensions considerables que s'havia col·locat en un pont a tocar de la plaça Poeta Sitjà de Platja d'Aro (Castell-Platja d'Aro, Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) durant la setmana de l'Orgull. El grup, de qui de moment es desconeix la identitat, va desplaçar-se fins a la plaça Lluís Companys on va encendre un petard amb la bandera de l'arc iris. Aquest acte d'odi evers LGTBI+ va acabar amb l'objecte encastat en un dels cotxes que hi havia aparcat a l'indret. 

Els fets van passar a les 18:00h d'aquell divendres i el dissabte, 3 de juliol, l'afectat ho va denunciar formalment a la Policia Local. El veí, que vol preservar l'anonimat, explica que li ha quedat un residu plàstic adherit al lateral del vehicle i que la reparació és senzilla, però que actes d'aquest tipus s'han d'aturar. De fet, posa sobre la taula el debat de si va ser un acte d'incivisme o anava més enllà i es tractava d'un delicte d'odi. Ara, els fets seran investigats i es revisaran les càmeres de seguretat per mirar d'identificar els autors.  

La regidora de l'oposició a l'Ajuntament del municipi, Sònia Sánchez, va explicar que fa un parell de mesos que es produeixen actes incívics a la zona com conducció temerària o deixar deixalles a la via pública i insta al govern a posar-hi remei. 

Assassinat de Samuel Luiz Muñiz 

Segons els mitjans convencionals de comunicació, hi ha convocades a Galicia i on es vulgui de la Península concentracions LGTBI+ aquest dilluns, a les 20:00 hores, de rebuig a l'assassinat homòfob A Coruña (Galícia) del jove Samuel Luiz Muñiz. 

Desapareix la bandera irisada a la Roca del Cargol 

Un altre delicte d'odi podria correspondre a la desaparició a l'entorn de Sant Joan de la bandera que feia uns dies hi havia a la Roca del Cargol, a la Platja de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries), tal com va informar Tramuntana Vermella Mail

Atacs feixistes contra símbols i murals independentistes a més de pintades 

Mentre augmenten els atacs homofòbics durant la setmana de l'Orgull LGTBI+ també hi ha un repunt feixista arreu. A l'entorn de Sant Joan es van fer malbé els murals independentistes a l'entrada de Cadaqués (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada), que ja s'han restaurat. i durant la nit de dissabte a diumenge elements feixistes van fer pintades a la penya de les Roques d'en Guillem i a l'escala que hi ha a aquest racó de la Platja de l'Escala, unes pintades que l'Ajuntament ha fet esborrar a les 8 del matí d'aquest dilluns, segons informa un corresponsal de Tramuntana Vermella Mail.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada