dijous, 1 de juliol del 2021

Arrenca a Figueres el Correllengua 2021, que homenatja l’escriptora Isabel-Clara Simó

Arrenca el Correllengua 2021, que homenatja l'escriptora Isabel-Clara Simó 

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana dedica el Correllengua 2021 a l'escriptora, periodista i activista política Isabel-Clara Simó, que fa un any que ens va deixar  

L'acte d'inici d'enguany tindrà lloc a Figueres, ciutat on va viure l'autora, els dies 9 i 10 de juliol de 2021 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 01/07/2021.- Llegim al portal Llibertat.Cat que l a 25a edició del Correllengua es dedica a Isabel-Clara Simó, escriptora, periodista, i activista política alcoiana. Com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) pretén, a través de la vida i l'obra de l'autora, reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català. 

Tanmateix, l'aparició a les nostres vides de la pandèmia de covid-19 ha capgirat el nostre món en el més profund; la tristíssima mort de persones, la malaltia de moltes altres, el col·lapse sanitari i el sorgiment d'una gran crisi econòmica, fan que tot tingui un altre sentit, però alhora ens permet plantejar-nos que moltes coses han de canviar. Entre elles, hem d'ajudar que la cultura, i en aquest cas la llengua, puguin sortir-ne més enfortides. 

L'acte d'inici del Correllengua es durà a terme a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), una localitat important en la vida i l'obra de l'escriptora, gràcies a la participació de l'Ajuntament i les entitats culturals de la vila. 

Els actes de celebració començaran divendres 9 de juliol a les 19:00h al Claustre de l'Institut Ramon Muntaner amb la posada en escena d'El compromís d'Isabel-Clara Simó, a càrrec de Taller de Teatre. Tot seguit, es durà a terme una tertúlia sobre Isabel-Clara Simó amb Josep Tero, Joan Gasull, Xixon Heras i Cristina Dalfó, moderada per Lourdes Godoy. 

Dissabte 10 de juliol a les 18:00h es farà una ruta per Figueres fent parada als indrets relacionats amb l'autora, a càrrec de Joan Ferrerós i en acabar començarà l'Acte d'Inici del Correllengua a la plaça Josep Pla. Aquest comptarà amb l'actuació de la Coral Estem d'Acords, l'encesa de la Flama del Correllengua amb La Tramuntakada, la lectura del Manifest a càrrec de l'escriptora empordanesa Mercè Cuartiella i, per cloure l'acte, Cris Juanico farà un concert en homenatge al 25è aniversari del Correllengua. 

Com cada any, des de la CAL s'anima els organitzadors de Correllengua a rememorar la vida i l'obra d'Isabel-Clara Simó en els actes que programin. De la mateixa manera, encoratgem totes les entitats culturals referents del país a donar suport al Correllengua arreu del territori. Només així s'aconseguirà dotar el moviment de major transversalitat i sumar-hi nous públics.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada