dimecres, 2 de juny del 2021

Tornen a tancar el pas de vehicles pel coll de Banyuls i es manté la convocatòria de protesta per diumenge

Tornen a tancar el pas de vehicles pel coll de Banyuls i es manté la convocatòria de protesta per diumenge 

Obrim Passos critica que allò que podria ser "una mostra de sentit comú" hagi acabat degenerant "en un embolic" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyuls de la Marenda (Costa Vermella, Albera, Rosselló, comtat de Peralada) 02/06/2021.- Segons un segon despatx de l'Agència Catalana de Notícies, els vehicles han pogut tornar a circular aquest dimecres pel coll de Banyuls. Però per poques hores. El col·lectiu Obrim Passos, que reclama la reobertura d'aquelles carreteres locals que el Govern francès manté tallades, explica que "un malentès" ha portat la Prefectura dels Pirineus Orientals a retirar les tanques de formigó. I que d'aquí a poc el pas entre Banyuls de la Marenda i l'Alt Empordà tornarà a estar barrat al trànsit. La plataforma critica que allò que podria ser "una mostra de sentit comú" hagi acabat degenerant "en un embolic" que demostra "absurditat" i "manca de consideració" cap al territori. Per això, Obrim Passos manté la convocatòria de protesta per aquest diumenge al coll de Banyuls (que al matí havia decidit traslladar al 19 de juny al Coll de la Manrella). 

Al matí, la carretera del coll de Banyuls, oberta al trànsit. A la tarda, marxa enrere i anunci que d'aquí a poc s'hi tornaran a instal·lar els blocs de formigó. El col·lectiu Obrim Passos assegura que des de la Prefectura dels Pirineus Orientals els han informat que l'obertura d'aquest pas fronterer ha estat "un malentès", i que la carretera que uneix Banyuls de la Marenda i Espolla (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) pel terme de Rabós d'Empordà (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) es tornarà a barrar perquè no hi circulin vehicles. 

L'entitat critica l'anar i venir de la Prefectura, i posa el que ha passat al coll de Banyuls com a exemple de "l'absurditat i la manca de consideració que les autoritats estatals tenen cap a les poblacions locals i la realitat del territori". 

Aquest matí, després de la reobertura, Obrim Passos havia decidit traslladar de dia i lloc la protesta que s'havia de fer aquest diumenge al coll de Banyuls. L'havia posposada al 19 de juny i la faria al coll de la Manrella (Agullana, Albera/les Salines, Alt Empordà, comtat de Besalú), un dels tres passos que també continua tancat. 

Ara, però, veient l'anunci de la Prefectura, ha decidit tornar a reprendre la concentració inicial. "Fem una crida a ser encara més nombrosos aquest diumenge a les onze del matí al coll de Banyuls per exigir l'obertura de tots els passos fronterers tancats i denunciar les incoherències de l'administració estatal", subratlla Obrim Passos. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada