dimarts, 29 de juny del 2021

Reivindicació del Dia de l’Orgull LGTBIQ+ al territori

Girona: concentració de les entitats per la diada de l'alliberament LGTBI+ | ANIOL RESCLOSA

Reivindicació del Dia de l'Orgull LGTBIQ+ al territori 

Col·lectius d'arreu del territori organitzen activitats i concentracions 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 29/06/2021.- Llegim al diari El Punt Avui diverses entitats LGTBIQ+ d'arreu de les comarques gironines van reivindicar ahir el Dia de l'Orgull amb activitats diverses i lectures de manifestos.  

A la ciutat de Girona, hi va fer una concentració i una pintada de la bandera irisada i LGTBI+ a la plaça de l'U d'Octubre, on també es va llegir un manifest reivindicant l'aprovació de la llei trans estatal, de manera que sigui "integral, reconegui l'autodeterminació de gènere, defensi i reconegui la infància trans, no oblidi les persones trans migrades i no invisibilizi les persones no binàries". 

Així mateix, dins la campanya #ElsCimsPelsDretsLGTBI, es van penjar banderes de l'arc iris a diversos punts del territori, com ara les escales de la catedral de Girona, el castell de Farners de Santa Coloma (les Guilleries) o al puig d'en Colomer de Banyoles (Pla de l'Estany), entre d'altres indrets. 

Molts Ajuntaments també van organitzar concentracions i lectures de manifestos, com ara el que es va fer a Blanes (la Selva Marítima, la Selva) i que va tenir com a protagonista la futbolista del FC Barcelona Melanie Serrano.  

A Figueres (la Garriga, Alt Empordà), tots els regidors i regidores es van sumar al dia de l'alliberament gai i van participar en un vídeo per reivindicar el dret a estimar com es vulgui.  

A Riudellots de la Selva (la Selva) es va pintar un banc amb els colors de la bandera multicolor irisada.  

I a Riells i Viabrea (la Selva) es va projectar la pel·lícula Pride.  

En moltes institucions de les comarques gironines es va penjar la bandera LGTBI+. 

Concentració a Girona de les entitats per la diada de l'alliberament LGTBI+ 

Llegim al Diari de Girona que ahir hi va haver una concentració a Girona ahir, a la plaça U d'octubre, en el marc de la diada de l'alliberament LGTBI+. Les entitats convocants de Girona, GLG, FAGC, Girona Orgullosa i CU28J, van llegir un manifest reivindicatiu en defensa dels drets i llibertats dels col·lectius, reclamant una llei trans estatal que sigui «integral» i que «reconegui l'autodeterminació de gènere». 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada