dimarts, 8 de juny del 2021

Reclamen més mesures de seguretat a l’escola Àgora

Reclamen més mesures de seguretat a l'escola Àgora 

La direcció demana a l'Ajuntament de Girona un pas de vianants i una tercera porta d'accés 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 08/06/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que la direcció de l'escola pública Àgora de Girona ha demanat més mesures de seguretat perquè considera que l'accés al centre és insegur. La directora del centre, Bet Riera, ho explica: "Reclamem mesures immediates a l'Ajuntament", com ara una tercera porta d'accés al centre --des del carrer Empúries-- i l'ampliació de les voreres, "que permetria fer el famós pas de vianants, que ja vam demanar des de principi de curs". 

Riera i els responsables de l'escola, al barri de Sant Narcís, han fet arribar les seves demandes a l'Ajuntament de Girona, que no seran satisfetes a curt termini. La regidora de Mobilitat, Marta Sureda (Junts), confia que aquest mes adjudicaran l'ampliació de voreres, que inclou el pas de vianants en una de les dues portes d'accés a l'edifici (pel passeig Ramon Berenguer II). Amb la futura tercera obertura, "podrem esponjar més entrades i sortides", afirma la directora del centre. 

Quan es pinti el pas de vianants pendent, pares i mares dels escolars faran torns per protegir encara més l'accés dels alumnes al centre, avança Riera. Fins ara, agents de la policia hi fan vigilància tres cops a la setmana. 

Les reclamacions perquè Àgora --l'antic Mare de Déu del Mont-- sigui menys perillós són una reivindicació de l'Associacióde famílies d'alumnes (AFA), la direcció i les dues associacions veïnals del barri. 

Per l'AFA, "deixadesa" 

L'AFA lamenta que l'Ajuntament gironí no hagi intervingut en tot el curs i no entén "com un entorn escolar es mereix aquesta deixadesa", afirma la portaveu, Susanna Turon. L'AFA va fer saber al regidor d'Educació, Àdam Bertran (ERC), quina és la problemàtica del centre fa un mes, en una de les sessions de la Revolta escolar. El 26 de maig una alumna de P4 va ser atropellada davant de l'escola. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada