dissabte, 19 de juny del 2021

Més projectes per instal·lar molins a l’Albera

Més projectes per instal·lar molins a l'Albera 

Es continuen afegint iniciatives de parcs eòlics a l'Albera  

Estan en tràmit un a Cantallops i un altre a Espolla 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Cantallops/Campmany/Espolla/ Garriguella/Sant Climent Sescebes/la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 19/06/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que ahir es van conèixer dos nous projectes per instal·lar aerogeneradors a l'Albera.  

A Cantallops (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) es tracta del parc eòlic Neulós, amb la previsió de potència nominal de 44,4 MW i amb la idea d'instal·lar set nous molins.  

A Espolla (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), el projecte pendent de tramitació és el parc eòlic Frausa, amb una potència nominal de 37,2 MW. Es tracta en aquest cas de sis aerogeneradors situats entre Espolla i Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). 

El parc eòlic Comptador és el situat entre Garriguella (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) i Pedret i Marzà (Alt Empordà, comtat de Peralada). Es tracta en aquest cas de vuit nous aerogeneradors, amb una potència nominal de 49,56 MW. Aquest fa més dies que està projectat (ara se n'hi han afe­git dos més), però continua pendent. A la mateixa zona hi ha prevista una instal·lació fotovoltaica de nom Langa, en tramitació. La potència nomi­nal és de 8 MW. 

A Campmany (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), precisament, la ponència d'energies renovables va informar negativament del projecte de parc eòlic El Ventador a finals del mes de maig per motius agraris, urbanístics, territorials, paisatgístics i ambientals que el fan inviable. 

A hores d'ara, hi ha tres instal·lacions projectades a la zona de l'Albera amb informe favorable: el parc eòlic Querols d'Agullana (les Salines/Albera, Alt Empordà, comtat de Besalú), amb cinc molins; el de Galatea a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada), amb deu aerogeneradors, i el Cronos a Campmany (quatre aerogeneradors). N'hi ha dues més en tramitació. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada