dimarts, 29 de juny del 2021

L’Ajuntament de Blanes municipalitza la gestió de les seves tres escoles bressol públiques

L'Ajuntament de Blanes municipalitza la gestió de les seves tres escoles bressol públiques 

El ple municipal de juny va aprovar ahir per unanimitat el canvi de gestió i va validar l'empresa pública Blanes Medi Ambient perquè sigui la que se'n responsabilitzi 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 29/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que les regidores i els vint regidors presents en el ple municipal de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) ahir --de 21 en faltava la regidora del PSC Laia Gelabert-- van validar el canvi de gestió del servei de les tres escoles bressol municipals perquè siguin gestionades directament per l'Ajuntament de Blanes, a través de la societat pública Blanes Medi Ambient. Es dona la circumstància que aquesta empresa va arrelar l'any 2007, però fins a l'any 2016 no es va dotar mínimament de contingut. Ahir, en la junta prèvia a la celebració del ple ordinari del mes de juny, es va marcar uns nous objectius a través de la modificació d'estatuts que la van convertir en una societat que permet al govern blanenc de gestionar directament, entre d'altres qüestions, les tres escoles bressol de la ciutat. 

L'alcalde, Àngel Canosa, d'ERC, explicava ahir que l'activació d'aquest instrument per municipalitzar la gestió de les escoles bressol municipals, fins ara externalitzades a mans de Serveis per la Infància Créixer Junts SL, és un punt de partida: "Un dels objectius d'aquest equip de govern és fer una estructura municipal forta. Ja fa temps que ho diem i per això posem en marxa la societat Blanes Medi Ambient SA". Canosa va subratllar que cap treballador havia de patir pel seu lloc de feina. 

Aquest objectiu social podria ser només l'inici del funcionament d'aquesta societat. Explicava Canosa que Blanes Medi Ambient "pot tenir altres tipus de finalitats". I va explicitar que més endavant podria, per exemple, "gestionar el cementiri i els serveis funeraris o podria gestionar l'abastament d'aigües o, fins i tot, la recollida d'escombraries". Canosa va advertir que no serà una municipalització immediata i que l'empresa que ho gestiona haurà de continuar fent-ho encara un temps. 

La regidora de Junts x Blanes Mia Ametller va mostrar-se a favor de la gestió directa, tot i que va admetre que li hauria agradat poder-ho treballar més.  

Jordi Urgell, de BCP-ECG, va afirmar que aquest és "un pas molt important per a Blanes".  

Mentre que Quim Romero, del PSC, va donar-hi suport: "Perquè creiem en la municipalització." 

L'Ajuntament de Blanes disposa actualment de tres escoles bressol, la de Can Borell, Ca la Guidó i La Plantera, que estan situades en equipament municipals. Totes tres tenen un projecte educatiu comú i es declaren escola oberta, acollidora, plural, laica i participativa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada