divendres, 11 de juny del 2021

La voracitat urbanística que destrossa Begur fa que hagi de tancar el càmping històric El Maset



La voracitat urbanística que destrossa Begur fa que hagi de tancar el càmping històric El Maset  

Les molèsties causades per la construcció de 52 habitatges han fet que els propietaris es venguin el negoci i reclamin 240.000 euros a l'Ajuntament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 11/06/2021.- Llegim a El Triangle després de tres anys de suportar les molèsties ocasionades per les obres de construcció de 52 habitatges de la promoció immobiliària Jardins de Sa Riera Living al costat del càmping El Maset, els seus propietaris han decidit vendre-se'l alhora que reclamen 240.000 euros a l'Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) per danys i perjudicis.  

Aquesta promoció immobiliària ha estat denunciada reiteradament pels grup Salvem la costa de Begur i la Plataforma Sos Costa Brava per diverses irregularitats urbanístiques i per l'impacte ambiental brutal que suposa.  

Els xalets dels Jardins de Sa Riera Living s'estan construint sobre una zona arbrada que ha desaparegut a pocs metres de la platja. 

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va aprovar, a finals de l'any passat un nou Pla Director Urbanístic que va suspendre alguns projectes d'urbanització a diverses poblacions de la Costa Brava. A Begur en va aturar alguns però en va autoritzar d'altres, com els Jardins de Sa Riera Living. Les obres d'aquesta promoció van continuar tan bon punt es va sortir de l'etapa de confinament absolut els primers mesos de la pandèmia de la covid-19. 

El càmping El Maset es va inaugurar l'any 1961 i constava de 107 parcel·les, dotze apartaments, dotze mobil-homes, tres caravanes de lloguer, un parc infantil, piscina, zona de picnic, zona esportiva, sala amb ordinadors, gimnàs i bugaderia.  

Els seus propietaris expliquen que El Maset era "el nostre somni: amants de la natura, enmig d'un bosc de pins, moreres i acàcies". El somni, però, es va convertir en malson quan es van fer caure els arbres del terreny on s'havien d'aixecar els 52 habitatges i van començar les obres de la seva construcció. 

Joan Carles García, fins fa poc propietari del càmping, explica que els clients es queixaven de la pols, el soroll i tota mena de molèsties que impedien fruir de les instal·lacions, piscina inclosa. Això ha fet que s'anul·lessin nombroses reserves i que molts clients habituals deixessin d'utilitzar-lo. García es lamenta que totes les denúncies que ha fet arribar al llarg d'aquests anys al consistori no han servit de res. Els i les alcaldes de Begur --primer Joan Manuel Loureiro (ERC) i ara Maite Selva (JxCat)-- han adduït que no hi podien fer res perquè si retiraven el permís d'obres a aquesta promoció haurien de fer front a unes indemnitzacions massa elevades per la capacitat econòmica de l'Ajuntament. 

Els propietaris d'El Maset se l'han venut a una empresa que construirà en aquest espai un glamping, una oferta que barreja glamour  i càmping, però que haurà d'esperar encara uns quants anys per obrir les portes perquè mentre durin les obres dels Jardins de Sa Riera Living ningú no voldrà passar-hi uns dies.  

Segons El Triangle, amb la venda d'El Maset es perd part de la història de Begur i Sa Riera, de la mateixa manera que van desapareixent espais arbrats i paisatgístics que feien aquest indret un dels més bonics de la Costa Brava. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada