divendres, 18 de juny del 2021

La IAEDEN-Salvem l'Empordà es reuneix amb la consellera Jordà

La IAEDEN-Salvem l'Empordà es reuneix amb la consellera Jordà 

Des de l'entitat s'assegura que seguiran vigilants l'evolució que prenguin les polítiques del DACAAR 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 18/06/2021.- El dimarts, 15 de juny, la IAEDEN-Salvem l'Empordà es va reunir amb la consellera Teresa Jordà del nou Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. 

Aquest trobada es va dur a terme a l'edifici de l'anterior Departament d'Agricultura, a Barcelona, com a ronda de contactes de la consellera amb els actors públics que tenen relació amb les temàtiques que tractarà el nou Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACAAR). Hi van assistir el president de la IAEDEN-Salvem l'Empordà, Llorenç Pascua; el nostre tècnic de defensa del territori, Raúl Domínguez, i en Damià Pastor, voluntari molt actiu de l'entitat i expert en la problemàtica dels purins. 

Malgrat que la reunió tenia un caràcter més formal, de benvinguda i presentació del nou equip i projecte del Departament, des de la IAEDEN-Salvem l'Empordà es va aprofitar la trobada per explicar quines són les problemàtiques més importants de la comarca i quines solucions creiem que s'haurien d'adoptar des del DACAAR per acabar amb els seus impactes sobre el medi ambient. Entre aquestes problemàtiques es trobaven la implantació de renovables, la contaminació pels purins, la protecció de les reserves marines del Parc Natural del Cap de Creus, la necessitat de dotar de més personal els Parcs Naturals i espais protegits, l'amenaça de l'ampliació de la pedrera Tramuntana de Llers sobre l'espai protegit de la Garriga d'Empordà i les repercussions ambientals del buidatge de l'abocador il·legal de Vacamorta, a Cruïlles, al Baix Empordà. 

Tot i la durada i enfocament de la reunió, l'entitat considera que la política que es pretén fer des del nou Departament serà profitosa i ambiciosa. El temps dirà com s'acaba desenvolupant tot plegat. Des de la IAEDEN-Salvem l'Empordà s'afirma que seguirà vigilants l'evolució que prenguin les polítiques del DACAAR. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada