dimarts, 1 de juny del 2021

La CUP-NCG fa una crida a mobilitzar-se sota el lema "El Territori diu prou, salvem la natura"

La CUP-NCG fa una crida a mobilitzar-se sota el lema "El Territori diu prou, salvem la natura" 

S'exigeix al Govern que apliqui la moratòria de macroprojectes eòlics i la derogació del Decret 16/2019 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 01/06/2021.- Llegim al portal Llibertat.Cat que aquest matí, la CUP-NCG ha fet una crida a mobilitzar-se el dissabte 5 de juny, a les 12:00h, a Plaça Sant Jaume de Barcelona, on hi ha convocada una concentració amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. La mobilització, convocada per SOS Natura Catalunya, amb la col·laboració de la Xarxa d'Entitats Catalanes per una Transició Energètica i la Xarxa per la Sobirania Energètica, i sota el lema El Territori diu prou, salvem la natura, torna a portar la problemàtica de la implantació d'energies renovables. 

El diputat Xavi Pellicer, ha explicat que la CUP-NCG se suma a la mobilització i ha assenyalat que "aquesta nova convocatòria és una mostra més del descontentament i l'oposició de gran part del territori a les agressions que suposa el desplegament del Decret 16/2019". En aquest sentit, Pellicer ha exigit celeritat al nou Govern de la Generalitat en aplicar la moratòria acordada amb ERC i en derogar de forma urgent el Decret 16/2019. 

També ha recordat que "mentre no s'ha constituït el nou govern, la ponència ha continuat donant viabilitat a macroprojectes que amenacen patrimoni paisatgístic i natural, i el desenvolupament socioeconòmic de zones rurals". El diputat ha assegurat que "el territori no pot esperar més" i que la moratòria i la derogació "és imprescindible si es vol apostar per una transició energètica respectuosa amb el territori i al servei de la ciutadania". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada