dissabte, 26 de juny del 2021

La Coral Groga Lliure de l'Escala ha fet aquest divendres la darrera cantada en un acte de molta gent a la Platja de les Barques

La Coral Groga Lliure de l'Escala ha fet aquest divendres la darrera cantada en un acte de molta gent a la Platja de les Barques 

Amb la sortida de la presó de les dues preses polítiques i dels set presos polítics del Procés ha cantar Ramon Manen Folch, acompanyat amb la guitarra, conjuntament a la Lliure Coral Groga i a favor de l'amnistia i l'autodeterminació nacional catalana 

Des dels empresonaments cada divendres, a les vuit del vespre, fos a la Platja i a la plaça de l'ajuntament hi ha hagut la cantada reivindicativa groga 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL –L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) (Corresponsal) 25/06/2021.- La Coral Groga Lliure de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) ha fet aquest divendres la darrera cantada en un acte de molta gent a la Platja de les Barques. Avui, després de la sortida de la presó de les dues preses polítiques i dels set presos polítics del Procés ha cantar Ramon Manen Folch, acompanyat amb la guitarra, conjuntament a la LliureCoral Groga i a favor de l'amnistia i l'autodeterminació nacional catalana. Des dels empresonaments cada divendres, a les vuit del vespre, fos a la Platja i a la plaça de l'ajuntament hi ha hagut la cantada reivindicativa groga. 

Aquest divendres a la Platja s'ha cantat i s'ha cridat a favor de l'autodeterminació i per l'amnistia, com ja es va fer a la plaça de l'ajuntament la setmana passada davant els imminents indults parcials del Govern espanyol. Fins i tot Manen ha interpretat un romanço elaborat el dia de Sant Joan referent a la situació i la lluita per l'autodeterminació i l'amnistia.       

El músic i cantant Ramon Manen i Folch, molt vinculat des de jovenet amb la vila de l'Escala i director de la Coral Indika, es va plantar, el dia de Reis de l'any 2018, al davant de la façana de l'ajuntament de l'Escala amb la seva flauta i va interpretar El cant dels ocells. Era la seva manera particular de reclamar la llibertat de les preses i exiliades polítiques i dels presos i exiliats polítics del Procés sobiranista d'autodeterminació. Es va autoimposar el repte de fer-ho cada divendres fins que fossin en llibertat les preses i els presos.   

Amb un bon nombre de persones solidàries seguidores de les cantades setmanals, que s'han acabat autoanomenant com a Lliure Coral Groga, s'ha repartit les temporades entre el davant de l'ajuntament als mesos d'hivern i la Platja de les Barques a l'estiu. Després de l'aturada pel confinament arrel de pandèmia del coronavirus-19, Manen i la coral reivindicativa es va tornar a reunir cada divendres a les vuit del vespre, guanyant més adeptes al carrer, com en altres indrets del Principat de Catalunya.  

«Hi ha dies que hi ha dues-centes persones, perquè és molt participatiu. Ens posem en rotllana com si fos un foc de camp», confessa Manen, que diu que «només soc músic, no m'agrada l'acció política, però farem això fins que surtin, tots i totes, de la presó», afirmava Manen el passat setembre al Setmanari Alt Empordà.  

Aquesta trobada setmanal ha ajudat a fer veure el moment que viu Catalunya a la gent més propera i als nombrosos visitants que té l'Escala.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada