dilluns, 28 de juny del 2021

Joëlle Jeanne-Marie Guillemette Aubron

Joëlle Aubron

Joëlle Aubron


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 28 de juny de 1959 neix a Neuilly-sur-Seine (Illa de França) l'activista anarquista revolucionària del grup «Action Directe» Joëlle Jeanne-Marie Guillemette Aubron 

Després de la detenció a París de Jann-Marc Rouillan i Nathalie Ménigon, Joëlle Aubron i altres membres de l'organització «Action Directe» van decidir mostrar que aquesta encara estava de peu. En aquest sentit Joëlle i un militant van passar per una comunitat rural de l'Arièja es traslladaren a Barcelona, passant la frontera del Pirineu Oriental, a fi d'estar a una trobada de seguretat que s'havia establert abans del 13 de desembre. Concretament, a les 14:00h a un banc de seure de la plaça del Diamant, a la vila de Gràcia el 30 de setembre de 1980 

Joëlle Aubron: El 28 de juny de 1959 neix a Neuilly-sur-Seine (Hauts-de-Seine, Illa de França) l'activista anarquista revolucionària del grup «Action Directe» Joëlle Jeanne-Marie Guillemette Aubron. Nascuda en el si d'una família burgesa i catòlica, els seu pare es deia Jean-Noël Aubron i la seva mare, Madeleine Jeanne Marie Germaine Poulle.  

De joveneta comença a freqüentar els cercles autònoms i llibertaris que troba en el moviment okupa i que es mobilitzen en la lluita anticapitalista i antiimperialista.  

Procedent, en la primavera de 1980, d'un petit grup de camarades, algunes i alguns eren esquats, que procedien de les okupacions dels districtes 13è i 20è de la ciutat de París (Illa de França) troba els futurs membres de l'organització «Action Directe», amb els quals comença a participar en accions revolucionàries contra els símbols de l'explotació capitalista (atacs a diverses seus institucionals: Patronat, Policia, ministeris de Treball i de Defensa...).  

Entre l'estiu de 1978 i l'hivern de 1979, les unes darreres les altres, les referides okupacions havien estat desallotjades per la policia. 

Després de la detenció a París de Jann-Marc Rouillan i Nathalie Ménigon, Joëlle Aubron i altres membres de l'organització «Action Directe» van decidir mostrar que aquesta encara estava de peu. En aquest sentit Joëlle i un militant van passar per una comunitat rural de l'Arièja (Arièja, Occitània) es traslladaren a Barcelona, passant la frontera del Pirineu Oriental, a fi d'estar a una trobada de seguretat que s'havia establert abans del 13 de desembre. Concretament, a les 14:00h a un banc de seure de la plaça del Diamant, a la vila de Gràcia el 30 de setembre de 1980.     

Ja destacada activista, el 9 d'abril de 1982 és detinguda i empresonada per primer cop per tinença d'armes.  

El 21 de desembre de 1982 es casà a la presó de Fleury-Mérogis (Essonne, Illa de França) amb Régis Bernard Roland Schleicher.  

Alliberada, reprèn la lluita armada revolucionària anticapitalista i antiimperialista i escapa d'un pel a una nova detenció el desembre de 1984.  

El 25 de gener de 1985 va formar part d'un escamot que mata el general René Audran, director d'Afers Internacionals del Ministeri de Defensa del Govern francès i responsable de la cooperació militar i de la venda d'armes de l'Estat francès, i, el que 17 de novembre de 1986 mata a Georges Besse, president de la Renault, acusat per «Action Directe» de l'acomiadament de més de 20.000 treballadors.  

El 21 de febrer de 1987 en una granja de Vitry-aux-Loges (departament de Loiret, Centre-Val de Loire), Joëlle Aubron és detinguda en companyia de Nathalie Ménigon, Georges Cipriani i Jean-Marc Rouillan, totes i tots membres d'«Action Directe».  

Patint en cel·les d'aïllament, portaran a terme vagues de fam per denunciar les condicions inhumanes d'internament, que portaran a la follia Cipriani.  

Sota la condemna de cadena perpètua, seran el símbol de l'acarnissament del poder polític i carcerari.  

Tindran el suport de diversos col·lectius d'esquerra i d'exmembres d'«Action Directe», com Hellyette Bess, que lluitaran per l'alliberament dels condemnats i per la millora de les seves condicions d'internament.  

El 15 de maig de 2002 es va divorciar d'Schleicher.  

El 14 de juny de 2004, després de 17 anys de presó, malalta de càncer i pendent d'una operació d'un tumor cerebral, va ser finalment alliberada.  

S'instal·la a Turny (Yonne, Borgonya – Franc Comtat), però finalment la malaltia pogué amb ella. Joëlle Aubron va morir l'1 de març 2006 al Centre Mèdic Jeanne Garnier del 15è Districte de París.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada