divendres, 18 de juny del 2021

IAEDEN-Salvem l’Empordà assisteix a la jornada El Turisme i l'Aposta per les Energies Renovables

IAEDEN-Salvem l'Empordà assisteix a la jornada El Turisme i l'Aposta per les Energies Renovables 

Una de les conclusions que es van treure d'aquesta jornada és que hi vola un gran escepticisme i rebuig per part del sector econòmic i social de la Costa Brava enfront les conseqüències i la idoneïtat d'aquest projecte 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 18/06/2021.- L'entitat IAEDEN-Salvem l'Empordà informa que ahir dijous, 17 de juny, va assistir a la jornada organitzada per la Cambra de Comerç de Girona i la Taula Gironina de Turisme en la qual es va voler fer un debat quin és el futur renovable del país i a quins reptes en haurem d'enfrontar com a societat i des del sector turístic. 

La jornada es va estructurar en dos taules, una de tècnico-política i una d'ambiental, on va participar el nostre tècnic de defensa del territori.  

Durant tota la jornada es va parlar del repte que suposa i suposarà la transició energètica, les diferents solucions tècniques i models a aplicar i la necessitat per part de l'administració de posar sobre la taula una planificació que permeti aturar el caos existent i apostar per una transició més justa, social i ambientalment. 

Un dels temes principals que es van tractar durant la jornada va ser la implantació del parc eòlic marí de la badia de Roses, projecte de gran envergadura i que aixeca molts de recels en els diversos sectors implicats. De fet, una de les conclusions que es van treure d'aquesta jornada és que hi vola un gran escepticisme i rebuig per part del sector econòmic i social de la Costa Brava enfront les conseqüències i la idoneïtat d'aquest projecte. 

Com a entitat ecologista va posar sobre la taula la necessitat d'una planificació ambiciosa que aposti per l'autoconsum, eviti projectes desconnectats de la realitat/necessitats de la població local i protegeixi la biodiversitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada