dimarts, 8 de juny de 2021

El turisme va escampar la variant espanyola del virus ara fa un any

El turisme va escampar la variant espanyola del virus ara fa un any 

Hi va haver "centenars" de transmissions del virus a països de tot el continent 

El temor que metges i epidemiòlegs han expressat sobre el risc que comporta la recuperació del turisme per a la propagació de variants de covid-19 com l'Índia està cada cop més fonamentat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 08/06/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que el temor que metges i epidemiòlegs han expressat sobre el risc que comporta la recuperació del turisme per a la propagació de variants de covid-19 com l'Índia està cada cop més fonamentat. Un estudi publicat ahir per la revista Nature assenyala la represa dels viatges a Europa el juny del 2020 com el motiu principal de l'augment de casos a molts països per la ràpida difusió de la variant 20E (EU1), que es va detectar per primer cop entre els temporers. 

L'estudi indica que aquesta variant, malgrat no tenir mutacions que n'augmentessin la transmissibilitat, era la dominant a l'Estat espanyol durant els mesos d'estiu i a finals d'agost se'n va detectar l'exportació i l'augment de casos a molts països europeus. Segons els investigadors, entre els quals hi ha membres de l'Institut de Biomedicina de València, hi va haver "centenars" de transmissions del virus a països de tot el continent. Aquests resultats són coherents amb els registres de dades de viatges realitzats i ressalten la importància d'establir millores en les estratègies de contenció, com ara les quarantenes, així com de reforçar la vigilància genòmica a mesura que es reprèn l'activitat turística. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada