dimarts, 29 de juny del 2021

El Pla de l’Estany registra un dels índexs de rebrot de covid-19 més alts

El Pla de l'Estany registra un dels índexs de rebrot de covid-19 més alts 

El brot generat per viatges de fi de curs a les illes i arreu de Catalunya ja afecta 242 positiu 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) 29/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que tot i que la majoria de comarques gironines fa setmanes que tenen la incidència de coronavirus-19 baixa, encara n'hi ha alguna amb els indicadors elevats, tot i que se situen molt per sota de fa setmanes. Aquest és el cas del Pla de l'Estany, que se situa entre les cinc comarques del Principat de Catalunya amb el risc de rebrot més alt. Diumenge, fins i tot va arribar a superar els 200 punts i va passar d'«alt» a «molt alt». Ahir dilluns, l'índex va baixar fins a 172 tot i que es manté elevat.  

Un dels principals motius d'aquesta situació és l'augment de casos entre joves de vint anys a Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú), segons avançava aquest diari dissabte. Entre el 14 i el 21 de juny el municipi va sumar 18 nous casos detectats amb proves PCR i tests d'antígens, dels quals la mitjana d'edat va ser de 20 anys. Dues setmanes enrere s'havien detectat 3 casos, i la setmana anterior 2 més, amb mitjanes d'edat per sobre dels 40 anys. Fonts de l'Ajuntament del municipi van descartar que aquests casos formin part de cap brot. Pocs dies abans d'acabar el curs, van haver d'aïllar 4 classes de primària i secundària perquè van detectar contagis en l'entorn dels alumnes. 

A l'altra cara de la moneda hi ha el Ripollès i la Baixa Cerdanya, úniques comarques gironines que tenen el risc de rebrot per sota de 30 i, per tant, tenen l'índex «molt baix». 

Brots entre estudiants 

Respecte al brot de covid-19 del viatge de final de curs a Mallorca, s'han identificat 132 casos positius, 70 dels quals corresponen a Barcelona ciutat, 54 a la Regió Sanitària Catalunya Central i 8 casos positius a altres territoris, entre els quals hi ha la Regió Sanitària de Girona. Sobre els brots relacionats amb viatges a Menorca, hi ha 69 casos positius a Barcelona ciutat i 262 contactes estrets i 7 casos positius a la Regió Sanitària Barcelona - Àmbit Metropolità Nord – Maresme i 30 contactes estrets. A Tenerife s'han detectat un total de 34 casos positius i 287 contactes estrets. 

En total, ja són 242 els joves catalans positius i 1.200 contactes estrets. 

El Principat de Catalunya suma 18 ingressats i gairebé 1.000 positius 

Les dades pandèmiques van empitjorar ahir a tot Catalunya. D'una banda, es van registrar 952 casos i, de l'altra, el nombre de persones hospitalitzades i en estat crític va pujar. Concretament, hi havia 18 persones ingressades i 3 crítiques més. A més, la positivitat de les proves ha pujat lleugerament. En canvi, els indicadors de contagi es mantenen estables de moment, tot i que elevats. Finalment, al Regne d'Espanya va sumar més de 10.000 casos des de divendres i 10 defuncions per coronavirus-19. El 35% de la població de l'Estat espanyol està vacunada amb la pauta completa, segons la darrera actualització. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada