dimarts, 8 de juny del 2021

El cap de l’UCI del Trueta anticipa una cinquena onada de covid-19 que afectaria gent jove

El cap de l'UCI del Trueta anticipa una cinquena onada de covid-19 que afectaria gent jove 

Josep Maria Sirvent, ha alertat de la possibilitat d'una cinquena i sisena onades comunitàries de covid-19 entre joves no vacunats tot i que «és poc probable» que hi hagi una onada hospitalària amb mortalitat destacada 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 08/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que el cap del servei de Medicina Intensiva de l'HospitalTrueta i el Santa Caterina, Josep Maria Sirvent, ha alertat a través d'un fil de Twitter de la possibilitat d'una cinquena i sisena onades comunitàries de covid-19 entre joves no vacunats tot i que «és poc probable» que hi hagi una onada hospitalària amb mortalitat destacada. 

Sobre aquest aspecte, Sirvent destaca que un «alt percentatge de les persones susceptibles de contagi i d'ingrés a l'hospital i a l'UCI ja han rebut almenys una dosi de vacuna i d'altres ja han patit la malaltia» i és per això que els hospitals, en general, estan més descongestionats. Concretament, les xifres de persones ingressades a finals de la setmana passada «estan baixes com les de finals de la primera i principis de la segona onada», segons ha manifestat l'intensivista. Aquesta evolució favorable també es va posar de manifest ahir, ja que hi havia 65 hospitalitzats i 16 crítics. 

Amb tot, Sirvent creu que «estem entrant en una fase postcovid, en què la covid-19 es comportarà com una grip i de tipus estacional requerint vacunació (dosi de record) a grups de risc per evitar mortalitat», destaca. 

Finalment, valora l'esforç de tots els sanitaris durant tot aquest temps, i que ara ja disposen «d'estructures i equipament addicional» per encarar futures epidèmies. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada