dijous, 10 de juny del 2021

Divendres 18 de juny, a les 19:00h, a l’Alfolí de l’Escala hi haurà la conferència Conjunt episcopal de Santa Margarida a càrrec dels arqueòlegs Pere Castanyer i Marc Bouza

Jornades Europees d'Arqueologia 

Divendres 18 de juny, a les 19:00h, a l'Alfolí de l'Escala hi haurà la conferència Conjunt episcopal de Santa Margarida a càrrec dels arqueòlegs Pere Castanyer i Marc Bouza 

Tracta de la seu de l'antic Bisbat d'Empúries  

Diumenge 20 de juny, 11 del matí, visita guiada Empúries i el seu port 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter/Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 10/06/2021.- El divendres 18 de juny, a les 19:00h, a l'Alfolí de l'Escala hi haurà la conferència Conjunt episcopal de Santa Margarida a càrrec dels arqueòlegs Pere Castanyer i Marc Bouzas del Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries. Forma part del programa de les Jornades Europees d'Arqueologia. 

Acte amb aforament limitat, inscripcions al web: [https://inscripcions.lescala.cat] 

Seguint les mesures de prevenció COVID-19, cal portar mascareta . 

Organitzen MAC Empúries i Ajuntament de l'Escala. 

Jornades Europees d'Arqueologia - Portes obertes Empúries 

Ja fa uns quants anys que França celebra amb gran èxit les Jornades Nacionals d'Arqueologia liderades per l' INRAP (l'Institut Nacional de Recerca Arqueològica Preventiva) amb el suport del Ministeri de Cultura. Aquest esdeveniment de difusió arqueològica amplia horitzons amb la vocació de convertir-se en les Jornades Europees de l'Arqueologia, i el MAC-Empúries s'hi afegeix amb diverses activitats i una jornada de portes obertes el diumenge 20 de juny. 

Visita guiada Empúries i el seu port 

Entre diverses activitats al jaciment arqueològic d'Empúries a les 11 del matí del diumenge 20 de juny hi haurà una vista guiada a l'antic port.  

En els darrers any l'equip d'arqueòlegs d'Empúries han estat excavant a la zona nord de la ciutat grega, a tocar del mar, amb l'objectiu d'estudiar els antics espais portuaris. Un projecte multidisciplinari que contempla l'excavació arqueològica de diferents sectors del jaciment, combinats amb treballs de prospecció geofísica i de reconstrucció paleoambiental de l'entorn natural. L'objectiu és poder establir la relació  entre l'evolució del paisatge, amb la del jaciment i el seu poblament. 

Un arqueòleg/a us explicarà aquest sector de l'excavació i us posarà al dia de les novetats del projecte de recerca. Això es combinarà amb una projecció d'imatges i reconstruccions virtuals tant d'aquest espai com del paisatge de l'entorn d'Empúries, que s'han desenvolupat gràcies a les informacions extretes de la recerca.  

Data: diumenge 20 de juny. Hora: 11h del matí. Preu: gratuït. Idioma: català. Places limitades, imprescidible reserva prèvia al correu [macempuries.cultura@gencat.cat]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada