dilluns, 7 de juny del 2021

Denuncien que 10 infants de Girona es queden sense plaça a l'escola del seu barri

Denuncien que 10 infants de Girona es queden sense plaça a l'escola del seu barri 

que el tancament d'una línia de P3 a l'Escola Annexa Joan-Puigbert de la ciutat de Girona ha deixat 10 nens de Vista Alegre sense una plaça pública en el seu barri 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 07/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que el tancament d'una línia de P3 a l'Escola Annexa Joan-Puigbert de la ciutat de Girona ha deixat 10 nens de Vista Alegre sense una plaça pública en el seu barri segons han denunciat avui des de l'aFFaC (Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya). Segons les seves dades, a la zona B d'escolarització de Girona, de la qual forma part el barri de Vista Alegre, "hi ha hagut 252 sol·licituds de preinscripció a grups públics de P3, mentre que l'oferta de places de P3 per aquest curs és de només 242 a la xarxa educativa pública". Això, segons lamenten des de l'aFFaC, fa que moltes famílies siguin "empeses a escollir entre optar per una plaça pública lluny del domicili o sol·licitar plaça en un centre privat concertat". 

La pèrdua d'una línia de P3 a l'Annexa ja va ser avançada pel Diari de Girona el passat mes de febrer i, en aquell moment, des d'Educació es va destacar que els grups de P3 no es reduïen en el conjunt de la ciutat (43) i que el que es perdia a l'escola de Vista Alegre passava a l'Escola Marta Mata. Des del Departament es va recordar que "aquest tipus canvis s'estan produint de manera rotatòria els darrers cursos" i que, per exemple, centres com el mateix Marta Mata, el Cassià Costal o el Dalmau Carles n'havien perdut una línia de P3 de manera temporal. I, que per tant, l'Annexa Joan-Puigbert també podria recuperar-la de cara al següent curs. 

Tot i això, des de l'l'aFFaC s'insisteix que "les dades de l'oferta d'aquest any amb les dades de la demanda a la xarxa pública i a la privada concertada, observem que la reducció de places a la pública no es correspon, tampoc, a una davallada de la demanda" perquè --argumenten-- "la xarxa privada concertada passa dels 139 alumnes matriculats el curs anterior als 125 que demanen plaça aquest any, perdent 14 alumnes". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada