dimecres, 30 de juny del 2021

Denuncien la retirada de recursos a l’Alexandre Deulofeu

Denuncien la retirada de recursos a l'Alexandre Deulofeu 

Aquest institut de Figueres considera «injustificable» que ja no se'l consideri centre d'alta complexitat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 30/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) denuncia que «és vergonyós i desconcertant que l'administració pública permeti i promogui la discriminació entre centres d'un mateix municipi». I justifica aquesta denúncia amb el següent argument, que ha fet públic a través d'un comunicat: «Fins al 2017 tots els instituts públics de Figueres tenen categoria de màxima complexitat atenent a la realitat social de la ciutat. En la revisió duta a terme aquell any, dos d'aquests centres --el nostre inclòs-- van passar a ser d'alta complexitat. Això va suposar una reducció considerable dels recursos humans i materials destinats al centre. Malgrat la reiterada petició dels criteris objectius que van motivar aquella decisió, la resposta obtinguda va ser nul·la i l'Institut va haver d'assumir forçosament la nova situació. Enguany, contra tot pronòstic, i davant de la nostra perplexitat, se'ns comunica amb un correu electrònic que la nostra complexitat s'ha reduït i que el nostre centre passa a ser considerat de complexitat mitjana». 

El claustre de l'Institut Alexandre Deulofeu es va reunir el 25 de juny per tractar aquest canvi de classificació i va acordar expressar per unanimitat «el seu total rebuig a la reducció injusta i injustificable del grau de complexitat del centre i denunciar la retallada encoberta de recursos que aquesta decisió comporta».  

Així mateix, aquest institut figuerenc «exigeix» que es reconsideri la classificació en termes de complexitat del centre i s'ampliï la dotació de professorat i de recursos en consonància amb la seva realitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada