dijous, 3 de juny del 2021

Condemnat a 2 anys de presó per fer llançaments contra els Mossos durant els disturbis postsentència a Girona

Condemnat a 2 anys de presó per fer llançaments contra els Mossos durant els disturbis postsentència a Girona 

L'Audiència Provincial de Girona el fa responsable d'un delicte de desordres públics agreujats 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 09/06/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Audiència Provincial de Girona ha condemnat a 2 anys de presó l'acusat de llançar pedres contra la línia policial de la Subdelegació del Govern durant les protestes per la sentència del procés. És la segona condemna en poques setmanes pels aldarulls durant la setmana del 18 d'octubre de 2019 a la ciutat de Girona, després que un altre acusat acceptés durant el judici un any de presó pel llançament durant la tarda del dia 19 d'un tros de llamborda davant els jutjats de Girona. 

El tribunal de la secció quarta dona la raó a la tesi de la Fiscalia i considera demostrat que el 18 d'octubre i cap a les vuit del vespre l'acusat formava part de la multitudinària concentració que es va formar al voltant de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona. I de fet, aquest extrem va ser confirmat pel mateix acusat, que va afirmar durant el judici que havia participat en les concentracions «per manifestar-me pels meus drets». El que va negar va ser haver llançat pedres contra els agents dels Mossos que protegien la seu de la Subdelegació espanyola. «Entre les persones que van llançar pedres hi havia l'acusat», subratlla el veredicte, que no és ferm.  

El processat va ser detingut hores després, ja de matinada, a la zona de la Devesa, on es van produir més llançaments de pedres contra la policia. Allí uns agents de paisà dels Mossos afirmen que el van veure amb una motxilla i un mall a la mà. 

El tribunal ha tingut en compte les declaracions dels agents de Mossos d'Esquadra que van protegir la seu de la Subdelegació, i que el van reconèixer com un dels autors dels llançaments de pedres.  

Equipament "perillós" 

«És significatiu que l'acusat no donés cap motiu que justifiqués el fet que dugués un martell i el passamuntanyes a sobre», relata la sentència, i afegeix que «hauria d'haver explicat per què algú que només vol participar en una manifestació pacífica du un instrument contundent per provocar danys i una peça de roba per evitar ser identificat». I conclou que «no sembla l'equipament propi d'un manifestant pacífic». 

Així, el tribunal el fa responsable d'un delicte de desordres públics amb l'agreujant d'instrument perillós, pel qual li imposen dos anys de presó i el pagament dels costos de la causa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada