dimecres, 30 de juny del 2021

Concentració a Girona per reclamar més recursos a l'atenció primària

Concentració a Girona per reclamar més recursos a l'atenció primària 

Demanen la gestió 100% pública de la sanitat i que es reverteixin les externalitzacions 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 30/06/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, Girona s'ha sumat a les concentracions convocades arreu del Principat de Catalunya per Marea Blanca per reclamar al Govern de la Generalitat que aboqui recursos a l'atenció primària. Desenes de persones han respost a la crida dels col·lectius de defensa de la sanitat pública i s'han manifestat a les onze del matí a la plaça Independència de la ciutat amb el lema 'Sí o sí: atenció primària', 

Durant la concentració han llegit al manifest que insta els responsables polítics a "entomar amb caràcter urgent i prioritària l'atenció primària com a servei imprescindible". Reclamen la reobertura de tots els CAP i consultoris locals, el retorn de les visites presencials i la gestió 100% pública de la sanitat: "S'han d'acabar les externalitzacions". 

El col·lectiu Marea Blanca remarca que la pandèmia de covid-19 ha posat encara més en evidència la necessitat d'enfortir l'atenció primària i reclama que s'hi aboquin més recursos: "És una peça indispensable per al sosteniment i la permanència d'un sistema sanitari públic, universal i de qualitat, per això reclamem una atenció primària que garanteixi els atributs que li donen sentit". 

El manifest demana la reobertura de tots els CAP i consultoris locals, la recuperació de les vistes presencials i la recuperació de la figura del metge i l'infermer de referència. També reclamen "acabar amb la temporalitat" del personal, augmentar el personal d'infermeria i recuperar el personal mèdic "perdut els darrers anys". 

El col·lectiu vol que el 25% del pressupost es destini a l'atenció primària, a invertir en tecnologia però, també i sobretot, a "cuidar els cuidadors". "I tot, evidentment, amb un sistema de salut 100% públic, de titularitat, gestió i provisió púbics, no fem trapes, s'han d'acabar les externalitzacions i revertir les que s'han fet", remarca Marea Blanca que, de la mà d'aquest reivindicació també reclama un conveni únic per a totes les treballadores i a tots els treballadors: "La mateixa feina, les mateixes condicions. Sense una atenció primària forta no hi pot haver un sistema sanitari de qualitat, equitatiu i resolutiu. Ens hi va la salut i la vida". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada