dissabte, 26 de juny del 2021

Banyoles registra un repunt de casos entre joves de 20 anys

Banyoles registra un repunt de casos entre joves de 20 anys 

Entre el 14 i el 21 de juny el municipi va sumar 18 nous casos detectats amb proves PCR i tests d'antígens, dels quals la mitjana d'edat va ser de 20 anys 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) 26/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) ha registrat un repunt de casos entre joves de 20 anys durant la setmana passada, segons mostren les dades actualitzades diàriament pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.  

Entre el 14 i el 21 de juny el municipi va sumar 18 nous casos detectats amb proves PCR i tests d'antígens, dels quals la mitjana d'edat va ser de 20 anys. Dues setmanes enrere s'havien detectat 3 casos, i la setmana anterior 2 més, amb mitjanes d'edat per sobre dels 40 anys. 

L'Ajuntament de Banyoles va descartar ahir a Diari de Girona que aquests casos formin part de cap brot. Pocs dies abans d'acabar el curs, van haver d'aïllar 4 classes de primària i secundària perquè van detectar contagis en l'entorn de l'alumnat. 

Banyoles té un 33% de la població vacunada amb la pauta completa. 

En tot cas, aquest augment de casos ha disparat el risc de rebrot del municipi, passant de 24 durant la segona setmana de juny fins a enfilar-se als 334 punts. És el segon municipi català amb el risc més elevat, per sota de Tortosa, que té 389 punts. 

A la Regió Sanitària de Girona hi ha tres municipis de més de 20 mil habitants que estan en vermell per risc elevat de rebrot. Per darrere de Banyoles, hi ha Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) i Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona). Tots tres sumen més de 100 punts, que és la línia que separa el risc «moderat» de l'«alt». 

Per comarques, n'hi ha tres que tenen risc elevat de contagi. El Pla de l'Estany és la que té el risc més alt, amb 256 punts, provocat per aquest repunt de casos a Banyoles i que concentra gran part dels nous confirmats durant l'última setmana a la comarca. Per darrere hi ha la Garrotxa, que durant la setmana passada va patir un petit repunt de casos que ha fet pujar el risc de rebrot. Per ara, el 30% de la població té la pauta completa de la vacuna. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada