dissabte, 22 de maig del 2021

La CUP-G es mostra indignada pel fet que el pacte d'ERC i Junts no inclogui el futur Hospital Trueta, a Salt

La CUP-G es mostra indignada pel fet que el pacte d'ERC i Junts no inclogui el futur Hospital Trueta, a Salt 

Ho considera "simptomàtic" de la poca priorització de la sanitat pública i les comarques gironines en el nou govern de la Generalitat 

La diputada pet la CUP-G Montserrat Vinyets anuncia que entraran una pregunta al Parlament perquè el nou govern especifiqui el calendari, el projecte i el pressupost del Trueta amb l'objectiu que les obres comencin el més aviat possible 

La CUP-G es mostra "preocupada" per l'arribada de Jaume Giró al Govern i veu "inquietant" el seu nomenament 

El diputat Pau Juvillà qüestiona l'elecció del nou conseller d'Economia per la seva "trajectòria" a la banca 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 22/05/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que la CUP-G s'ha mostrat indignada i preocupada després de comprovar que l'acord de govern d'ERC i Junts a la Generalitat no inclou la construcció del futur Hospital Josep Trueta, a Salt (Gironès, comtat de Girona).  

El grup parlamentari CUP-G, amb el suport de seves assemblees de la CUP locals de Girona i Salt, que porten molts anys reclamant la construcció del futur parc sanitari del Trueta, ha qualificat d'error molt greu que un projecte estratègic com aquest no sigui prioritat del nou govern de la Generalitat. En aquest sentit, la CUP-G considera "simptomàtic" que ERC i JxC hagin oblidat el nou Trueta i creu que és un exemple clar de la poca priorització que fan del model sanitari públic. Igualment, considera que es tracta una vegada més d'un menysteniment de les comarques gironines en l'acció política de la Generalitat i una evidència del centralisme que es practica des de fa anys en aquesta institució. 

La diputada Montserrat Vinyets ha recordat que "la Regió Sanitària de Girona és de les que compta amb més població assignada i menys recursos públics en comparació, per exemple, a la ciutat de Barcelona". Vinyets ha anunciat que, davant de la preocupació social generada amb l'oblit del nou Trueta en el pacte de govern, la CUP-G entrarà una pregunta al Parlament de Catalunya perquè el Govern de la Generalitat especifiqui el calendari, el projecte i el pressupost de construcció del nou Hospital Trueta amb l'objectiu de fer avançar el projecte i que aquest es pugui executar el més aviat possible.  

Vinyets afirma que "el nou hospital públic de la Regió Sanitària, acompanyat del parc biomèdic i de les facultats de l'àmbit sanitari de la Universitat de Girona, és un dels grans projectes per aquesta legislatura i que la CUP-G serà garant que no quedi en un calaix com els últims anys".  

La diputada ha recordat que abans de les eleccions autonòmiques, ERC i Junts s'omplien la boca amb el nou Trueta però que quan ha arribat l'hora de governar han deixat el projecte enrere. 

La CUP-G es mostra "preocupada" per l'arribada de Jaume Giró al Govern i veu "inquietant" el seu nomenament 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, la CUP-G no veu amb bons ulls l'elecció de l'exdirectiu de Caixabank i la Fundació La Caixa, Jaume Giró, per a que ocupi la cadira del conseller d'Economia al nou govern de Pere Aragonès. 

El grup parlamentari CUP-G, soci preferent del nou executiu de la Generalitat de Catalunya i un dels grups que han fet possible la investidura del nou president, ha qüestionat el nom triat per JxCat per a un dels departaments clau. 

En declaracions a TV3, el diputat de la CUP-G Pau Juvillà ha considerat que algú com Jaume Giró, "que ve d'on ve i té la trajectòria que té, inquieta". "Un conseller amb aquesta trajectòria, ens preocupa", ha dit, tot afegint que la CUP-G se centra més en les polítiques que en els noms però admetent que Jaume Giró té un perfil que els crea neguit. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada