dissabte, 29 de maig del 2021

Josep Antoni Miquel Piñas Serra

Josep Piñas Serra

Josep Piñas Serra


El 26 de maig de 2018 es publicà que "el 26 de maig de 1899 neix a Valls l'anarcosindicalista agrari Josep Piñas Serra". Ara tenim més dades: neix el 29 de maig de 1899 a Valls. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 29 de maig de 1899 neix a Valls (Alt Camp) l'anarcosindicalista Josep Antoni Miquel Piñas Serra 

 En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camp de concentració establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Concretament el de Sant Cebrià de Rosselló, on emmalaltí de paludisme, i el de la Platja d'Argelers de la Marenda, del qual va sortir enrolat en una Companyia de Treballadors Estrangers per a anar a treballar durant dos anys a Clarmont d'Alvèrnia 

Josep Piñas Serra: El 29 de maig --el certificat de defunció cita erròniament el 26 de maig-- de 1899 neix a Valls (Alt Camp) l'anarcosindicalista Josep Antoni Miquel Piñas Serra. Fill de família pagesa, el seu pare es deia Antoni Piñas Santacana i la seva mare, Úrsula Serra Ballar.  

Va anar a l'Escola Pública i després a la racionalista del Centre Obrer Instructiu que regentava, sota els principis de l'Escola Moderna, el mestre Amadeu Martorell. Amb 12 anys començà a treballà al camp. 

La seva biografia:  

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Josep+Pi%C3%B1as+Serra]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada