dilluns, 24 de maig del 2021

Jacinto Lombarte Estupiña

Necrològica de Jacinto Lombarte Estupiña apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 13 de desembre de 1994

Necrològica de Jacinto Lombarte Estupiña apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 13 de desembre de 1994


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 24 de maig --el 25 de maig segons el certificat de defunció-- de 1911 neix a Mont-roig de Tastavins (Matarranya) l'anarcosindicalista Jacinto Lombarte Estupiña --Estopiña, segons algunes fonts-- 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Jacinto Lombarte Estupiña: El 24 de maig --el 25 de maig segons el certificat de defunció-- de 1911 neix a Mont-roig de Tastavins (Matarranya, Franja de Ponent) l'anarcosindicalista Jacinto Lombarte Estupiña --Estopiña, segons algunes fonts--. El seu pare es deia Luis Lombarte, militant llibertari, i la seva mare, Maria Estupiña.  

Abans de la Guerra Civil s'instal·là a Barcelona, on formà part de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i participà activament en els moviments socials.  

Durant la guerra lluità als fronts com a milicià.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

En 1948, s'establí a Bolena ((Vauclusa, Provença, Occitània), on milità en la CNT-AIT en l'Exili i després Regional Exterior de la CNT-AIT.  

Jacinto Lombarte Estupiña va morir el 7 de febrer de 1994 a l'Hospital de Banhòus (Var, Occitània). Estava casat amb María Franco Bello, amb qui tingué una filla.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada