dissabte, 29 de maig del 2021

El regidor Xavier Dilmé, que planteja presentar un recurs contenciós-administratiu contra l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà per l'acord del ple municipal de dedicar un carrer a Federica Montseny i un altre a Muriel Casals

La Bisbal d'Empordà ja compta amb carrers dedicats a la memòria de Federica Montseny i Muriel Casals 

Gràcies als grups municipals d'ERC, de la CUP i d'ECP 

No obstant, hi ha una reacció en contra per part del regidor Xavier Dilmé, que planteja presentar un recurs contenciós-administratiu contra l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 28/05/2021.- La ciutat de la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) ja compta amb carrers dedicats a Federica Montseny i Muriel Casal, gràcies als grups municipals d'ERC, de la CUP i d'ECP.  

No obstant al vot de les tres formacions progressistes, hi ha hagut una reacció en contra per part del grup municipal Tots x la Bisbal (TxLB), segons llegim al Diari de Girona , el qual denuncia el canvi de dos carrers de la ciutat «sense cap consulta prèvia» als veïns afectats. Es tracta dels carrers Agustí Font i de l'Esport, que el ple municipal va aprovar --amb cap vot fora de l'equip de govern (ERC-CUP-ECP)-- que passessin a dur el nom de Federica Montseny i Muriel Casals. Xavier Dilmé, regidor de Tots x la Bisbal, va acusar l'equip de govern municipal «d'obviar la participació ciutadana». En aquest sentit, Dilmé va exposar que no tenien cap problema en posar aquests noms de dues dones en el nomenclàtor, tot i que va recordar que els noms dels carrers del municipi també són un «recordatori de la seva història». Per això, va demanar que el tram de la carretera de Cruïlles entre l'Aigüeta fins a la rotonda del vial portés el nom de Federica Montseny, sense afectar el carrer de l'Esport que és el tram de carrer entre el camp de futbol vell i l'Aigüeta. Pel que fa a Agustí Font, es va proposar que el nom del carrer en si es deixés com està i es posés el nom de Muriel Casals al passeig pròpiament dit, paral·lel al riu Daró entre les Voltes i el pont de l'Embut.  

Des de la Redacció de Tramuntana Vermella Mail es considera que no és de rebut que el grup TxLB plantegi presentar un recurs contenciós-administratiu i recomana als veïns i empreses demanar que l'Ajuntament es faci càrrec de les despeses que se'ls ocasiona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada