Cues als estancs dels Límits del Portús
Un dels únics punts on es poden veure aglomeracions de clients francesos és al comerç dels Límits del Portús on, sobretot els estancs, van registrar ahir llargues cues de clients
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL El Portús (Albera, Baix Vallespir, comtat de Vallespir) 03/04/2021.- Llegim al Diari de Girona que les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia de covid-19 s'estan fent notar aquesta setmana santa a la comarca de l'Alt Empordà on només han obert un 30% dels hotels. Al Baix Empordà és d'entre el 60 i el 70%. La dependència i incertesa sobre el turisme francès fa que no es puguin fer previsions i hagin d'anar gairebé al dia a dia. Un dels únics punts on es poden veure aglomeracions de clients francesos és al comerç dels Límits del Portús (Albera, Baix Vallespir, comtat de Vallespir) on, sobretot els estancs, van registrar ahir llargues cues de clients.
La zona fronterera es va aixecar ahir amb una forta afluència de clients. La vorera de l'N-II era una llarga cua durant tot el matí de clients, sobretot de nacionalitat francesa, per accedir als establiments.
Tot i això, la imatge més enllà d'aquest nucli fronterer és diferent. La comarca està notant les restriccions per contenir el coronavirus-19 i només el 30% d'hotels han oberts.
A llocs com Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada), ni tan sols s'arriba a aquest percentatge. Això sí, entre els hotels que allotgen clients, les ocupacions per a aquests dies s'enfilen quasi al 100% gràcies al turisme català, que ha «salvat» les reserves. La gent que ha vingut --molts, de l'àrea de Barcelona-- admeten que han decidit aprofitar per «agafar aire» abans que es faci marxa enrere amb el relaxament de mesures. Sigui com sigui, la forta dependència del turisme francès que té l'Alt Empordà fa que l'inici de la temporada sigui més incert que mai. «Anirem gairebé dia a dia», diuen des de l'Hotel Montecarlo de Roses. Situat a la zona de Santa Margarida, l'Hotel Montecarlo de Roses és un dels pocs del municipi que han decidit obrir. I de les 126 habitacions que té, el 20% estan tancades per complir amb les restriccions d'aforament al restaurant (on es fan torns per sopar). «Hem hagut de bloquejar habitacions perquè no podíem servir àpats a tothom; però del 80% amb què ens hem quedat, està tot ple», explica la cap de recepció del Montecarlo, Carme Lloveras. Dijous, en què arribaven el gruix de turistes que hi passaran els dies forts de setmana santa, l'hotel tenia previstes unes 70 entrades. Els estrangers aquí hi són testimonials (per no dir residuals). «Se'ns han anul·lat moltes reserves sobretot de França, que era el nostre client principal, perquè allà hi ha moltes regions confinades», explica Lloveras. Abans de la pandèmia de covid-19, fins al 80% dels turistes que s'allotjaven al Montecarlo eren estrangers (sobretot, francesos). Ara, aquest percentatge amb prou feines arriba al 5%. A la zona de spa de l'hotel, Anthony Chateignier es relaxa amb la seva dona i el seu fill. Viu a la Bretanya, i van arribar a Roses dimarts després de fer-se el preceptiu PCR per poder passar la frontera. «Hem pres totes les precaucions possibles», explica. Abans de marxar s'hauran de tornar a fer la PCR. La majoria de clients són catalans. Com Irene Luque i el seu xicot, que viuen a Sabadell (Vallès Occidental). «Hem vingut per desconnectar una mica, que ara que es pot, ens convé», explica ella. «Com que no podem sortir de Catalunya, hem decidit acostar-nos a la platja i hem escollit aquest punt de la Costa Brava perquè és més tranquil».
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada