divendres, 16 d’octubre del 2020

La marxa de vehicles que ha sortit de la Jonquera arriba a Lledoners i denuncia l'empresonament dels Jordi’s

Rua de vehicles als entorns de la presó de Lledoners. ACN
Rua de vehicles als entorns de la presó de Lledoner
La marxa de vehicles que ha sortit de la Jonquera arriba a Lledoners i denuncia l'empresonament dels Jordi's 

Fins a 1.500 cotxes s'han congregat arribats de diversos punts de Catalunya  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) 16/10/2020.- Segons l'Agència Catalana de Notícies, set marxes de vehicles han confluït aquest divendres a la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages, comtat de Manresa) coincidit amb els tres anys d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.  

Segons l'ANC, l'acte ha mobilitzat fins a 1.500 cotxes i motos que han sortit de set punts diferents del país: L'Aldea (Baix Ebre), Barcelona (Barcelonès), la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada), Lleida (Segrià, Terres de Ponent), Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya), Tremp (Pallars Jussà) i Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona). 

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha llegit un manifest i ha apuntat que han estat "tres anys de resistència i lluita del moviment independentista", tot afegint que "la clau de la victòria és quan les institucions i la mobilització popular van alineades, com va passar l'1-O". "El nostre compromís és persistir fins aconseguir-ho, fent pressió a les institucions, als partits i amb l'acció directa", ha reblat. 

Paluzie he expressat que el temps que porten els Jordi's a la presó han estat "tres anys de resistència i de lluita del moviment independentista". "Aquesta lluita encara no ens ha portat a la independència, però sabem el perquè. Perquè no hi ha secrets i la clau de la victòria és quan les institucions i la mobilització popular van alineades com va passar l'1-O", ha apuntat Paluzie. 

Els vehicles han començat a arribar al centre penitenciari a dos quarts de sis de la tarda i han fet sonar clàxons i música per denunciar la "repressió i persecució que pateix l'independentisme per part de l'estat espanyol". Segons l'ANC, entitat organitzadora de l'acte, la marxa ha congregat fins a 1.500 vehicles que han arribat des d'alguna de les set marxes organitzades com també a títol individual. La protesta també ha provocat retencions a la carretera C-55. 

Inicialment l'ANC havia previst organitzar, després de la marxa de vehicles, un acte polític al Nou Congost de Manresa (Bages, comtat de Manresa), però finalment van decidir anul·lar-lo degut a les noves mesures decretades pel Govern de la Generalitat per frenar l'expansió de la pandèmia de covid-19. 

Precisament aquest divendres es compleixen tres anys de l'empresonament dels Jordi's, dimecres va fer un any de la sentència del judici de l'1-O i també es compleix un any de l'empresonament del madrileny Dani Gallardo. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada