dissabte, 17 d’octubre de 2020

Convocatòria de vaga a universitats i centres de recerca de tot l’Estat espanyol pel 21 d’octubre

Convocatòria de vaga a universitats i centres de recerca de tot l'Estat espanyol pel 21 d'octubre 

Arribats a aquest punt, amb un sector científic i universitari apuntalat en la precarietat i amb uns organismes despòtics que maltracten i exploten als seus treballadors, considerem que l'única alternativa és l'organització dels treballadors per a posar, d'una vegada per sempre, la recerca i la universitat al servei de la classe treballadora 

Des de fa anys la Confederació General del Treball (CGT) ve denunciant les precàries condicions laborals en el sector científic i universitari. La no renovació de la plantilla i la falta de places que permetin l'estabilització del personal (investigadors, professors, administratius, etc.) no ha fet més que agreujar-se en els últims anys. Referent a això, la COVID19 ha representat un dur cop a un sector ja greument castigat. Aprofitant la greu emergència sanitària, les institucions (des dels Ministeris de Ciència i d'Universitats fins als equips de govern dels centres) han paralitzat moltes de les negociacions col·lectives que estaven en marxa i han menystingut als representants dels treballadors en el moment d'elaborar els plans de "desescalada". 

Arribats a aquest punt, amb un sector científic i universitari apuntalat en la precarietat i amb uns organismes despòtics que maltracten i exploten als seus treballadors, considerem que l'única alternativa és l'organització dels treballadors per a posar, d'una vegada per sempre, la recerca i la universitat al servei de la classe treballadora. Davant aquesta situació, la CGT fa una crida al conjunt de la comunitat universitària i de centres de recerca de tot l'Estat a la vaga el pròxim 21 d'octubre amb l'únic objectiu d'avançar cap a un sector científic al servei de les necessitats de la classe treballadora. Algunes de les demandes que considerem han d'aplicar-se amb caràcter d'urgència són: 

(1) revertir les mesures mercantilizadoras del sistema universitari i de recerca  

(2) avançar cap a un sistema universitari públic totalment gratuït, sense condicionants 

(3) eliminar la contractació fraudulenta, assegurar l'estabilització de la plantilla i la creació d'un cos únic d'investigadors, professorat i PAS 

(4) desenvolupar un model de conciliació personal i domèstica 

(5) posar fi a la subcontractació de serveis bàsics 

(6) canviar els criteris d'avaluació per a fomentar la cooperació 

(7) reorientar les polítiques en Universitats i Centres de Recerca davant la COVID19 per a posar per davant la salut de les persones que treballen i estudien. 


Cap comentari:

Publica un comentari