diumenge, 17 de febrer del 2019

Tales innecessàries, gratuïtes i capritxoses a l'Empordà

Tales innecessàries, gratuïtes i capritxoses

IAEDEN-Salvem l'Empordà denuncia una tala d'una alzina centenària al voral de la carretera GIV-6102

A l'alçada del Palau, al camí de l'Escala a Sobrestany també es denuncià la tala capritxosa d'una alzina surera centenària el desembre

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/02/2019 Palau-saverdera (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada).- IAEDEN-Salvem l'Empordà denuncia a través de les xarxes la tala d'una alzina centenària al voral de la carretera GIV-6102, a Palau-saverdera (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada), que la Diputació de Girona hi farà una intervenció innecessària i del tot capritxosa els pròxims mesos. De fet, aquesta reforma innecessària, que costarà al voltant de 1,5 milions d'euros, es farà en el pròxims mesos i s'ha estat preparant des de fa uns dies. Salvem l'Empordà diu que és el preludi d'unes obres innecessàries.

Denuncien la tala innecessària i gratuïta d'una alzina surera centenària a prop del Palau, sense comunicar-ho a l'Ajuntament de Torroella de Montgí

Diverses veïnes i diversos veïns de l'entorn del massís del Montgrí, Parc Natural, el desembre van denunciar a les xarxes socials la tala d'una alzina surera centenària que es trobava al Camí dels Escalencs, a l'alçada del palau, terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries). Tot i que se'n desconeixen els motius, l'arbre es trobava al costat de la pista de terra que va de l'Escala a Sobrestany al marge d'una propietat privada que dóna al camí.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí (ERC), va lamentar la tala innecessària: «No entenem quina és la finalitat d'aquesta tala, creiem que és totalment innecessària i gratuïta». A més, va assegurar que per evitar que accions com aquestes es tornin a produir es «valorarà la necessitat de realitzar un inventari d'arbres centenaris o que tinguin un valor paisatgístic o ambiental». D'altra banda, els autors de la tala no van comunicar-ho a l'Ajuntament ni sol·licitar els permisos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada