dissabte, 12 de maig del 2018

Jornada 49 de la Primavera Catalana

Farts d’intimidacions ultres i feixistes a Farners. Denuncien agressions i accions feixistes d'ultres del Girona FC a Farners. El col·lectiu afectat assegura que hi ha veïns que "viuen atemorits".  

La Guàrdia Civil haurà de cedir les converses de l’1-0. El Jutjat admet les diligències de les proves en la querella conjunta de Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis. El Jutjat Núm. 2 de Girona obre la porta a què els Mossos investiguin les converses de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l’1-O a Girona.   
La interlocutòria també demana aclarir quin va ser el paper de la delegació del govern espanyol en la operació i per què els agents van anar a uns col·legis i no a d’altres. L’acusació popular, satisfeta que s’hagi admès la majoria de diligències que demanaven.   

Clam a Girona per Bassa i Forcadell i muntatge «Processó per la Llibertat» a Temps de Flors, a Girona.  

Elpidio Silva veu “el poder judicial fantasmagòric” com runa del règim del 78. L’exjutge participa en un Sopar Groc Solidari a Sant Julià de Ramis. En un vídeo, Puigdemont agraeix el suport als seus veïns i els encoratja a persistir.  

Sopar Groc Solidari el 24 de maig a Figueres.  

El PP de Figueres exigeix a l'alcaldia que retiri la pancarta de Llibertat presos polítics.  

El ple de Figueres rebutja votar a favor dels CDR. El vot de qualitat de l’alcaldessa pel PDeCAT, que es va abstenir, va evitar la urgència i no es va votar la moció ja debatuda.   

Es reactiva la causa contra Montse Mindan (alcaldessa de Roses pel PDeCAT) per desobediència. El ministeri fiscal recorre contra l’arxivament que havia dictat el Jutjat.  
Postals i anxoves de l'Escala, cap a un diputat de Finlàndia que saluda el CDR escalenc.    
Signatures pel carrer “U d’octubre de 2017” a Fornells de la Selva. 
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/05/2018   
Farners (La Selva, comtat de Girona).-   

Una amenaça al carrer, dilluns a la tarda, ha estat la gota que ha fet vessar el got a Santa Coloma de Farners (la Selva, comtat de Girona). Una quinzena de convocants, entre entitats i partits polítics, censuren les “agressions, intimidacions i amenaces de caràcter ultra i feixista” dels últims mesos, en un comunicat conjunt.

Segons explica una representant d’una entitat, un jove del poble va amenaçar un veí fa quatre dies dient-li: “Us vindrem a buscar”, recordant una discussió anterior que hi havia hagut en plenes festes de carnestoltes. El dissabte 5 de maig a la nit, un grup de joves d’ideologia feixista havien “intimidat” uns menors a la festa, cosa que va fer que membres de l’organització “els convidessin” a deixar el pavelló. 


Avui, manifest 

Entitats com ara la Confraria de la Ratafia, l’Agrupament Escolta i Guia Roca Guillera, La Bulla, el CDR Farners i formacions polítiques com ara la CUP, el PDeCAT i ERC, han subscrit aquest dissabte al migdia un manifest per rebutjar les actituds feixistes. L’edil cupaire de Berga (Berguedà, comtat de Berga) i cantant Francesc Ribera, Titot, hi és present, aprofitant que participa en la festa de la XIII Revolta dels Segadors


Denuncien agressions i accions feixistes d'ultres del Girona FC a Farners

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el Col·lectiu Antifeixista de Farners ha denunciat aquest dissabte una desena d'agressions i accions de caire feixista que han patit alguns veïns de Santa Coloma de Farners durant els darrers anys. Des de l'entitat asseguren que hi ha veïns que "viuen atemorits" per les "amenaces i coaccions" que reben. Una representant del col·lectiu afectat diu que estan "farts de callar" i que per això han decidit fer un manifest a "cara descoberta", per "visualitzar una situació intolerable". Entre les denúncies hi ha diverses agressions a la sortida d'alguns bars de la localitat selvatana, a més de pintades feixistes en parets, amb missatges cap a persones concretes. Des del col·lectiu relacionen aquestes agressions amb diversos membres ultres del Girona C.F.

El manifest relata una desena d'actes protagonitzats presumptament per aquestes persones. L'entitat deixa clar que "són una minoria", i assegura que "a partir d'ara" seguiran denunciant. La representant del col·lectiu afectat ha explicat que s'han interposat algunes denúncies als Mossos per agressions, però en canvi, no s'ha posat en coneixement de la policia les intimidacions. "Creiem que no servirà de gaire res, però sí que ho volem visualitzar amb aquest manifest", ha reblat.

Bona part d'aquestes agressions les han patit diversos membres del Casal Popular Independentista La Sega 1640. "Ens hem trobat constants pintades feixistes i en favor del 155 a la façana del local, a més d'amenaces a persones d'aquesta entitat", concreten els afectats. El manifest, que té el suport d'una trentena d'entitats locals, assenyala que moltes de les agressions han estat conseqüència d'accions com aixecar el braç, o portar una samarreta determinada.

A l'acte hi han assistit una cinquantena de persones i s'ha fet coincidint amb la XIII Festa de la Revolta dels Segadors, a la plaça Farners de la vila. Entre els actes previstos en la festa aquest dissabte hi ha un concurs de glosa improvisada, una teatralització de la batalla, una visita guiada o un concert per acabar la nit. 


La gota que ha fet vessar el vas  

Segons informa ARIET.CAT ha estat la gota que ha fet vessar el vas. El dilluns 7 de maig Àngel Valls va abordar un veí a Santa Coloma de Farners al mig del carrer. “Et vindrem a buscar. Sortirem de cacera”, va dir-li. No és una amenaça que hom pugui prendre’s a la lleugera. Segons ARIET.CAT amb només 23 anys, Àngel Valls s’ha convertit en un dels neonazis més actius de les comarques gironines. Ha participat en desenes d’accions, ha agredit diverses persones i ha estat denunciat com a mínim tres vegades.

A Farners ja en tenen prou. En pocs dies una vintena d’entitats s’han organitzat per plantar cara al feixisme. El Casal Popular Independentista La Sega 1640 , el CDR, l’Espai Antiracista, les formacions independentistes, el moviment anti-MAT... Fins i tot les entitats culturals i esportives s’han afegit a la iniciativa. En l’escrit que han fet arribar a la premsa, aquestes entitats detallen una desena d’accions violentes protagonitzades per Àngel Valls i per altres neonazis. “No són simples baralles, no és un enfrontament entre dues parts iguals. És l’intent de sembrar la por i d’imposar una ideologia autoritària”, asseguren.

La vida d’Àngel Valls està plena d’ensopegades i d’enfrontaments violents. Quan tenia 17 anys va agredir un veí de Santa Coloma de Farners perquè no li agradava la seva indumentària. “Jo anava pel carrer amb pinta de heavy. Ell i una colla van començar a fer-me el Sieg Heil. Em van increpar, em van dir ‘guarro’. Després em va venir ell per l’esquena i em va donar una puntada de peu”, recorda L. M., que va haver de refugiar-se en un bar. La denúncia de l’agredit no va tenir conseqüències. “Mentre això estava als tribunals es va mostrar molt educat sempre, sempre demanant perdó i dient-me que anava molt drogat”, explica L. M.

Després de viure una temporada a la ciutat de Girona, Àngel Valls es va instal·lar una altra vegada a Santa Coloma de Farners, amb la seva mare. Malgrat el seu caràcter extremadament conflictiu, va trobar feina en una empresa de seguretat. “En unes barraques de Santa Coloma de Farners ens el vam trobar com agent de seguretat. Amb l’historial que tenia vam dir: en serio? Aquella mateixa nit ho vam comunicar a l’Ajuntament i van acomiadar l’empresa”, explica P. M., una altra de les persones agredides pel jove. Actualment Ángel Valls treballa els caps de setmana en una discoteca de Lloret de Mar (la Selva marítima, comtat de Girona).

Juntament amb altres neonazis, com Raúl Galán o Jordi Cuesta Herencia, Àngel Valls es va incorporar a Gerunda Sud, una grada d’animació del Girona FC aparentment “apolítica”, però que en realitat era una plataforma idònia per propagar el feixisme. Gerunda Sud va desaparèixer després que ARIET.CAT publiqués un reportatge que demostrava els vincles d’alguns dels seus integrants amb l’extrema dreta. L’ascens del Girona FC a Primera Divisió va exaltar els ànims d’Àngel Valls i d’altres neonazis. En menys d’una setmana van agredir un aficionat antifeixista i van assaltar un bar de Montilivi.

Des de llavors Àngel Valls ha provocat diversos incidents. Va presentar-se a les festes de Vilobí d’Onyar (la Selva, comtat de Girona) acompanyat d’uns quants amics. Va fer salutacions feixistes i va amenaçar el públic. L’endemà al poliesportiu del poble hi havia una pintada que deia “Ojo rojo que te cojo”. Durant la consulta de l’1-O va deixar-se veure en un col·legi electoral amb una caixa on hi havia dibuixada una escopeta. El passat mes de novembre el jove es manifestava amb mig miler d'unionistes pels carrers de Girona. Anava, com sempre, acompanyat d'amics amb qui comparteix idees i mètodes. A Santa Coloma de Farners relacionen Àngel Valls i el seu entorn amb les pintades a favor de la unitat d'Espanya i de l'aplicació de l'article 155.

Una de les darreres accions violentes protagonitzades per Àngel Valls es va produir durant el Carnestoltes. Va presentar-se tot sol al poliesportiu de Santa Coloma de Farners, on hi havia la celebració, amb actitud amenaçant. A la barra ningú el volia servir. Va enfadar-se de mala manera i va caldre trucar a la policia. Quan semblava que les coses s’havien calmat, va atacar un jove antifeixista. Ho va fer per l’esquena, amb traïdoria, com quan tenia 17 anys. “Em va venir a buscar per darrere. Vaig rebre un cop de puny i vaig caure a terra”, explica P.M., que va denunciar, de moment sense resultats, l’agressió.

Després d’aquest reguitzell d’accions violentes, la gent de Santa Coloma de Farners es planta contra el feixisme. No volen que un individu que mesura gairebé dos metres i que passa bona part del seu temps en una sala de musculació pertorbi la pau del poble. “Volem dir aquí i avui que no callarem davant cap agressió”, diuen les entitats en el comunicat. 


Un jutjat obre la porta a què els Mossos investiguin les converses de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l’1-O a Girona 

Llegim en la premsa convencional gironina que el Jutjat d’Instrucció Número 2 de Girona, que investiga les càrregues de l’1-O, ha admès les diligències de les proves que havien proposat els advocats voluntaris que s’encarreguen de la defensa de la querella col·lectiva interposada pels Ajuntament de Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis (Gironès, comtat de Girona). Entre aquestes proves destaca la que demana als Mossos d’Esquadra de Girona que duguin a terme “les gestions necessàries per obtenir la transcripció i els enregistraments de les comunicacions realitzades entre els agents de la Guàrdia Civil i els seus centres operatius i comissaries entrant a les comissaries i casernes d’aquests cossos” durant l’1 d’octubre. Així, el jutjat obre la porta al fet que els Mossos investiguin les converses dels agents de la Guàrdia Civil durant l’operació. La jutgessa, però, vol escoltar els arguments de la fiscalia abans d’admetre aquesta diligència, sol·licitada per l’acusació popular.

El portaveu dels Advocats Voluntaris, Albert Carreras, va explicar ahir que és “molt important” que s’hagin admès la majoria de les proves que havien demanat. “Això ens permetrà d’avançar en la investigació i en la querella”, va afirmar Carreras. 


El rol de la delegació 

La interlocutòria també demana aclarir quin va ser el paper de la Delegació del Govern espanyol el dia del referèndum i per què els agents van actuar en uns col·legis determinats. La jutgessa va admetre formalment a tràmit la querella per un presumpte delicte de tortures i un altre de lesions, però descarta que n’hi hagués cap contra els drets individuals.

Entre d’altres proves proposades pels advocats, hi ha la de les imatges d’aquell dia tant de mitjans de comunicacions com d’institucions. En aquest sentit, es requereix a l’Ajuntament de Girona que aporti les imatges compilades a través del web i que s’incorpori el vídeo de l’actuació realitzada pels agents de policia en el col·legi Verd. Un altra de les proves sol·licitades que va destacar el portaveu dels advocats, Albert Carreras, és la que sol·licita a la sala penal del Tribunal Superior de Justícia. Es tracta de l’informe policial requerit al coronel Pérez de los Cobos encarregat de coordinar als Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. 


Clam a Girona per Bassa i Forcadell 

Segons la premsa convencional gironina les treballadores i els treballadors de la Generalitat a Girona, en la concentració setmanal de cada divendres, van tenir un record ahir per les preses polítiques: Carme Forcadell i Dolors Bassa. “Alguna cosa no fem prou bé si quan parlem de presos polítics pensem en ells i no tant en elles”, es va destacar en el manifest.

El personal concentrat va escoltar en silenci la cançó Corrandes de l’exili, interpretada per Sílvia Pérez Cruz, amb lletra de Pere Quart i música de Lluís Llach. Els Segadors va cloure l’acte d’ahir. 


Muntatge «Processó per la Llibertat» a Temps de Flors, a Girona 

Llegim en la premsa convencional gironina que hi ha una creu blanca de grans dimensions i una base groga en un dels muntatges que formen part de Temps de Flors. Està situat a la Gran Via de Jaume I de Girona, al costat dels Tòtems de la Dignitat. La creu té les cares dels líders independentistes que estan a la presó i les dels que estan a diferents països europeus a l’exili. El projecte es titula «Processó per la Llibertat» i els autors són Gerard Fernández, Josep Maria Sánchez, Lourdes Casademont, Quim Vilanova i Pep Pladeveya. 


El PP, en contra  

Mentrestant, el PP ja ha demanat la retirada de l'obra. La portaveu del grup municipal a Girona, Concepció Veray, ha apuntat que «a només dos dies de la inauguració de Temps de Flors veiem com Madrenas es va dedicant a pintar la ciutat de color groc i a col·locar insígnies independentistes per tots els racons».  
 

Elpidio Silva veu “el poder judicial   fantasmagòric” com runa del règim del 78
Llegim en la premsa convencional gironina que l’exjutge del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) i instructor del cas Blesa, Elpidio José Silva, va participar ahir divendres en un Sopar Groc Solidari al Centre Cívic de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) que va incloure un debat obert amb representants de l’associació d’advocats voluntaris pels dret de defensa. També hi havia representants dels bombers. Amb més de dos-cents comensals, l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, va destacar l’èxit de la convocatòria. Mentre es projectaven imatges de l’1-O, Puigtió, en un to abrandat, va recalcar els sentiments i moments viscuts aquell dia enmig d’aplaudiments del públic. En un vídeo, rebut també amb emoció pels assistents, el president Carles Puigdemont va saludar els seus veïns i els va agrair el seu suport. “Hem anat lluny”, va dir Puigdemont, que va encoratjar-los a “persistir en aquesta actitud convivencial i pacífica”. “Guanyarem; tenim raons”, va concloure.
En una conversa prèvia amb el diari El Punt Avui, l’exjutge Elpidio José Silva va destacar que és important explicar a la gent on som i on érem. En relació amb el procés com a dinamitador del règim del 78, Silva va assenyalar que “el règim del 78 ja anava molt coix, a causa de la crisi econòmica i la corrupció, els quals s’estavellen en una societat desmoralitzada”. Pel jurista, hi ha l’avanç identitari, però considera que el context social i econòmic “és un factor important en la ruptura territorial”. I en aquest sentit va assenyalar formacions com la CUP, “que promouen una forma de separatisme de no pertànyer a un Estat corrupte”. Sobre el poder judicial “fantasmagòric”, “que ha extralimitat tots els àmbits de la independència de la justícia en un país democràtic”, ho considera que és part d’aquestes runes del 78.

L’exmagistrat va destacar que el Parlament de Catalunya només deu obediència a la voluntat popular. I en aquest sentit va defensar que el candidat a la investidura havia de ser Puigdemont. “Si no ho és, ha de ser un candidat en una línia absolutament propera a la voluntat popular”, va afegir. 


Dinar Groc Solidari, demà a Sant Jordi Desvalls  

Demà diumenge, Elpidio José Silva participarà en un Dinar Groc Solidari al pavelló esportiu de Sant Jordi Desvalls (Baix Ter empordanès, Gironès, comtat d’Empúries). 


Sopar Groc Solidari el 24 de maig a Figueres  

A Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) hi ha previst el Sopar Groc Solidari el dijous 24 de maig, a les 21:00h, al Restaurant Pa Volador de la ciutat, amb la presència de Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural; Ramon Cotarelo, catedràtic; el periodista local Luismi; Montse Bassa, germana de la presa empordanesa Dolors Bassa, i d'altres familiars dels presos polítics. El preu és de 30 euros per persona i els beneficis seran destinats a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). Els tiquets es poden comprar a

Figueres: Botiga La Balera (carrer Pep Ventura núm. 7), Llibreria Low Cost (carrer  Méndez Núñez núm. 8 ) i local d’Òmnium Cultural de Figueres (carrer Pep Ventura núm. 8, 1er 2ª), de dilluns a divendres de 17:00h a 20:00h; a Roses: Botiga (carrer Joan Badosa núm. 8) i a l'Escala: Llibreria Vitel·la (carrer Enric Serra núm. 13). Per a més informació truqueu al 972 500 745. Organitzà Òmnium Alt Empordà i ANC amb el suport de la Coordinadora Figueres per la República i l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACOC). 


El PP de Figueres exigeix a l'alcaldia que retiri la pancarta de Llibertat presos polítics  

Aquesta és la pancarta de la façana de l´AjuntamentSegons EMPORDA.INFO Maria Àngels Olmedo Delestal, com a portaveu del grup municipal del Partit Popular (PP), ha fet arribar una queixa formal a l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip (PDeCAT). El missatge deia així: “Atesa la parcialitat de la pancarta penjada a la façana de l'ajuntament de Figueres, amb un missatge polític i la vulneració per part de l'Alcaldessa i l'equip de govern de l'article 6 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local on s'estableix: "1. Las Entidades Locales sirven con objetividad los intereses públicos que les están encomendados y actúan de acuerdo con los principios de eficacia, descentralización, desconcentración y coordinación, con sometimiento pleno a la ley y el Derecho; 2. Los tribunales ejercen el control de la legalidad de los acuerdos y actos de las Entidades Locales". Atès que el missatge de la pancarta és incompatible amb el deure d'objectivitat i neutralitat a la que estan sotmesos els poders públics i les administracions. Conforme l'article 103.5 de la Constitució Espanyola, concretament en el seu primer punt, on anuncia que "L'Administració Pública serveix amb objectivitat els interessos generals i actua d'acord amb els principis d'eficàcia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació, amb submissió plena a la llei i al dret". Tenint en compte que el missatge de la pancarta penjada a la façana de l'Ajuntament de Figueres pren partit per una posició parcial i no ajustada al deure de neutralitat i equidistància, sinó que està alineada amb les pretensions d'un grup de ciutadans amb la inevitable exclusió de la resta. Si bé no s'identifica amb una formació política concreta, el que queda evident és que no s'identifica amb la comunitat de ciutadans que en el seu conjunt, amb independència de majories o minories, és qui conforma la totalitat de la ciutadania de Figueres. Així es va argumentar per part del Tribunal Suprem en la seva sentència nº 933/2016, Sala 3ª, de lo Contenciós -Administratiu, del 28 d'abril de 2016 sobre la retirada de les estelades en espais públics. Considerant que l'argument de la llibertat d'expressió no pot ser emprat tal i com sosté el Tribunal Constitucional en les seves sentències (SSTC 244/2007, de 10 de desembre; 14/2003, de 28 de gener; 254/1993, de 20 de juliol): "Las instituciones públicas, a diferencia de los ciudadanos, no gozan del derecho fundamental a la libertad de expresión que proclama el art. 20 CE". Atès els incompliments descrits en aquest present escrit, com a portaveu del GRUP MUNICIPAL DEL PARTIT POPULAR CATALÀ i en aplicació de la legalitat vigent, SOL·LICITO: La retirada de la pancarta penjada al balcó de l'ajuntament de Figueres, en base a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local i a la Constitució Espanyola. “  


El ple municipal de Figueres rebutja votar a favor dels CDR  

Llegim en la premsa convencional comarcal que el ple de l’Ajuntament de Figueres no va poder votar la moció presentada pels grups municipals de la CUP i d’ERC en què es donava suport als Comitès de Defensa de la República (CDR) perquè, després de debatre-la, es va votar en contra de la urgència i, per tant, no es va poder portar-la a votació. Va decidir el rebuig el vot de qualitat de l’alcaldessa, Marta Felip (PDeCAT), que, amb la seva abstenció, va desfer la igualtat després de dues votacions que van ser idèntiques. Hi van votar a favor (de la urgència) la CUP, ERC, CExF i l’independent del PDeCAT, Francesc Cruanyes.

La moció considera la protesta, una forma d’acció política absolutament legítima i també les mobilitzacions, la desobediència i la resistència civil activa i no violenta, pròpia d’una democràcia madura. Donava suport als comitès de defensa de la República i les seves accions, a les accions de desobediència i resistència civil activa i no violenta, arran de la ràtzia repressiva de l’Estat espanyol. També denunciava la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional i prenia partit a favor de la llibertat d’expressió, la llibertat ideològica i la llibertat de manifestació i la voluntat popular a favor del dret a l’autodeterminació. 


Es reactiva la causa contra Montse Mindan per desobediència 

Llegim en la premsa convencional comarcal que les diligències contra Montse Mindan (PDeCAT), alcaldessa de Roses (Alt Empordà, comtat de Peralada), per desobediència per haver donat suport al referèndum de l’1-0 es tornen a activar. El ministeri fiscal ha recorregut contra la decisió del jutjat d’arxivar la causa. Deu dies enrere, el Jutjat de Primera Instància de Figueres va dictar l’arxivament del cas amb arguments que semblaven força clars: la investigació practicada no permetia “la formulació d’una acusació fonamentada en dret” i els indicis sobre els fets eren “insuficients per deduir una imputació penal amb la solidesa exigible”. L’arxivament definitiu, però, quedava pendent d’un possible recurs de la part denunciant (el dirigent de Plataforma per Catalunya PxC a Roses) o del ministeri fiscal, que és qui ha fet el pas. El Jutjat ha admès a tràmit el recurs del ministeri fiscal, que considera que cal continuar investigant el possible delicte de desobediència. 


Postals i anxoves de l'Escala, cap a un diputat de Finlàndia que saluda el CDR escalenc  

Llegim a El Nacional que el diputat finlandès Mikko Kärnä, que dona suport al moviment independentista català, ha agraït avui un regal del CDR de l'Escala (l’Escala i Empúries, Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries). El Comitè de Defensa de la República de l’Escala li han fet arribar centenars de postals, un pot d'anxoves típiques (Anxoves de l’Escala Solés) i una samarreta estampada. Kärnä n'ha penjat una fotografia a Twitter amb un "us estimo" i el hashtag #josocCDR.

ERC de l’Escala aquesta setmana publica un escrit en defensa dels DCR al Setmanari Alt Empordà --que acompanya la notícia del periòdic empordanès sobre una possible dimissió del regidor que el PP té a l’Ajuntament de l’Escala (a l’oposició) abans de finals d’any i la moció de suport als CDR, com el que es presentà a Figueres, que es debatrà en el proper ple municipal escalenc--.

En l’escrit d’ERC de l’Escala s’afirma que “el retrocés dels drets civils i les llibertats que està patint el poble de Catalunya els últims mesos fan necessari obrir la mirada, aixecar la vista i intentar veure-hi més lluny per albirar, amb més fermesa, l’objectiu final. Els últims dies han marcat l’actualitat els intents de criminalització dels CDR, de les seves accions sempre pacífiques, buscant caps de turc i inventant relats de violència inexistent. Aquests dies a l’Escala s’han fet accions per part d’aquest grup de persones que, l’únic que fan és treballar amb constància per no abandonar els objectius. Intentar fer visible la situació de repressió que es viu a Catalunya per part de tots els aparells de l’Estat espanyol. El CDR escalenc va promoure una plantada de 1.500 creus a les platges de la vila representant la mort dels drets civils, de la democràcia, de la llibertat, de l’educació, de la cultura i de tants altres aspectes que “han mort” amb la desacomplexió de la involució democràtica espanyola. També es va guarnir degudament tot el poble de llaços grocs (*) i pancartes recordant els presos i els exiliats per rebre els participants de la XV Marató d’Empúries i, a més, la carretera N-II va llevar-se el dia 1 [de maig] plena de rètols per la llibertat.”

ERC de l’Escala considera que “de tot això, se’n diu coherència, se’n diu constància i se’n diu treball, els tres valors principals necessaris per aconseguir grans fites i la fita de la República és la més gran de totes i per tant, tots els integrants dels CDR mereixen el meu més sincer respecte i agraïment. No podem perdre de vista que la construcció de la República Catalana s’ha de fer entre tots i per a tots, des de baix fins a dalt i des d’un costat fins a l’altre. I ho hem de fer primer als pobles i ciutats. Necessitem convertir el territori en un mar de governs municipals republicans, un oceà immens de governs republicans que tinguin el punt fixat en la gran fita i que, cada dia, posin el seu gra de sorra per assolir-la. Des d’ERC l’Escala tenim clar que la nostra vila, la quarta més gran de l’Alt Empordà, serà un puntal en aquest sentit.”  
 

Signatures pel carrer “U d’octubre de 2017” a Fornells de la Selva  

Al municipi de Fornells de la Selva (Gironès, comtat de Girona) s’ha engegat una nova iniciativa de veïns i veïnes, que sota el nom d’Independents per Fornells, neix amb la voluntat de construir un nou model de poble: més participatiu, més inclusiu i en el que s’escolti i es tingui en compte la veu de tots els seus ciutadans. Un nou poble que es mostri també, plenament compromès amb el país. Demà diumenge, 13 de maig,  realitzaran el seu primer acte públic, de 10:00 a 14:00h durant el Mercat del poble al passatge dels Horts (davant de l'església), per tal de recollir adhesions a la sol·licitud presentada el passat 6 d’abril a l’Ajuntament per canviar el nom del carrer Vicens Vives pel de “U d’octubre de 2017”. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer memòria de la unió del poble davant la repressió de l’Estat Espanyol i el bloc 155, i la ubicació s’ha triat per commemorar el lloc exacte en el què els fornellencs i fornellenques es van unir per fer pinya durant tot el dia, a favor de la democràcia i l’autodeterminació de Catalunya.

(*) Nota de Tramuntana Vermella Mail: Els llaços vora mar a l’Escala van ser tallats per elements unionistes la nit de diumenge a dilluns. Queden llaços en altres indrets, com ara a la plaça de l’ajuntament (on a la façana de l’edifici hi llueix un gran llaç groc) o en les figures del monument a la Copla.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada