dimecres, 6 de setembre del 2017

Els 48 apartaments de la Pineda d'en Gori estaran llestos l'estiu del 2019

El bosque de la Pineda d'en Gori se encuentra junto a la Cala s'Alguer, en Palamós, Costa Brava
Sobre la Cala S'Alguer hi ha la Pineda d'en Gori .
Ho anuncia el web de la immobiliària que els promociona amb la Cala S'Alguer, espai únic de la Costa Brava qualificat com a Bé Cultural d'Interès Nacional com a conjunt històric.  
Els promotors immobiliaris fan els passos per sol·licitar la llicència d'obres municipal.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/09/2017   
Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que les barraques de pescadors de la Cala S'Alguer, la Fosca i la Pineda d'en Gori, al municipi de Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona). Un entorn incomparable de la Costa Brava que en els propers mesos pot veure com s'hi aixequen dos blocs amb 48 apartaments. De fet, segons anuncia el web de la immobiliària Lucas Fox International Properties, la data de finalització de la promoció ha de ser l'estiu de 2019. En aquest sentit, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha manifestat que té constància que els promotors estan fent els tràmits per sol·licitar la llicència d'obres a l'Ajuntament, cosa que suposa que faran en breu.
L'alcalde també ha detallat les modificacions urbanístiques que hi ha hagut al llarg dels anys que han anat retirant el totxo de primera línia de mar per concentrar-lo cap a la part posterior de la Pineda d'en Gori.
Puig ha relatat que abans del Pla General del 1986 tota la Pineda era edificable. Amb la regulació d'aquell any, es protegia la meitat de la superfície més pròxima al mar, i el sector edificable es mantenia a la meitat posterior. Aquesta situació es va mantenir amb el Pla General del 1992. El 2004, amb la declaració del BCIN de S'Alguer, l'entorn de protecció incrementa l'espai on no es pot construir a la Pineda d'en Gori. A més, ha detallat el batlle, el 2005 l'Ajuntament va signar un conveni amb propietaris del sector per traslladar el volum edificable que tenien a la Pineda a un altre sector de Palamós, concretament a l'avinguda de Catalunya. Finalment, el POUM de l'any 2007 recull les modificacions urbanístiques anteriors que s'han detallat, de manera que el sector urbanitzable queda reduït respecte del que hi havia abans de l'any 1986.
Els darrers tràmits administratius que van fer els promotors van ser l'anterior mandat, de manera que el govern de Puig encara no ha tramitat res, però assumeix que si el projecte és legal s'haurà de concedir la llicència d'obres, també per evitar una demanda milionària ja que hi ha uns drets urbanístics que l'Ajuntament no pot ignorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada