dimarts, 5 de setembre del 2017

487) CRÒNICA QUATRE-CENTRES VUITANTA SET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA

Pepe Luis López Bulla contra el referèndum.
Els stalinistes de debò utilitzen el jacobinisme per salvaguardar la monarquia en nom de la classe obrera, tal com determinà Carrillo amb “el pacte per la llibertat” amb les oligarquies espanyoles i la burocràcia falangista del Movimiento.  
El carrillisme vomitiu de López Bulla, CC.OO.  i la seva patuleia unionista.  
Més de 300 militants i dirigents de Catalunya en Comú han signat un manifest que s'oposa al referèndum pel 1 d'octubre.  
Manifest d'alguns ex alcaldes i regidors del PSUC pel SÍ.  
Pisarello, un SÍ crític.  
La justícia espanyola actuarà enèrgicament contra el referèndum.  
La Fiscalia de l’Estat garantirà “una actuació serena” per fer front a l’independentisme.  
El Tribunal de Comptes exigeix 5 ME als implicats pel 9-N.  
Crida per la Democràcia denuncia en un vídeo la connexió entre l'Operació Catalunya i el suposat avís de la CIA.  
En les imatges es fa èmfasi en què el nexe entre totes dues parts seria el comissari José Luis Olivera, actualment al capdavant del CITCO.  


[Barcelona (República Democràtica i Social Catalana) 05/09/2017]  
L’AMIC DEL POBLE  

El manifest stalinista de debò «contra la independència de Catalunya i la farsa del referèndum del dia 1 d’octubre», publicat en el bloc de José Luis López Bulla, líder històric de CCOO i ex diputat d’IC, està previst que es presenti el dijous 21 de setrembre a les Cotxeres de Sants i va en la línia d’aquell altre document jacobí signat per membres de Catalunya en Comú que fou retirat en el conclave del 8 de juliol d’enguany del partit d’Ada Colau i Xavier Domènech.
Signen, Isidor Boix Lluch, Victoria Corbacho, Manuel Gómez Acosta, Joaquim González Muntadas, Dolors Hernández Gimeno, José Luis López Bulla, Isabel López Chamosa, Pedro López Provencio, Francisco Neira, Josep M. Rañé Blasco, Josep M. Rodríguez Rovira,  Luis Romero Huertes i altres.
Les consignes de la proclama són «PER la unitat i solidaritat de la classe treballadora d’Espanya»; NO a la independència; NO a la secessió de Catalunya; NO a l´1-O, que està mancat de garanties democràtiques; PELS interessos i reivindicacions del món del treball». Proposa tornar a situar, «en l’eix de l’acció social i política, els problemes fonamentals de les condicions de treball i de vida, de les formes de desenvolupament econòmic i social necessàries per garantir el progrés present i futur». Demagògicament s’esmenta «els estrets llaços que hi ha entre la classe treballadora de Catalunya i la del conjunt d’Espanya», cosa que no enganya ningú que tingui coneixement de la realitat sobre el sindicalisme de gestió i integració del Capital que practica CCOO des del franquisme tardà, com ja denunciàvem aleshores, igual que el que practiquen USO i UGT enfront el sindicalisme revolucionari i l’autonomia de classe. Així, la burocràcia carrillista de CCOO demana el boicot al referèndum d’autodeterminació del poble català que es convocarà per l’1-O, una manera desesperada i totalitària, pròpia del stalinisme de debò en la seva  formulació carrillista, de reforçar la monarquia hereva del general Franco i abraçada amb banderes monàrquiques al vent per Santiago Carrillo, Antoni Gutiérrez Díaz, Felipe González i Jordi Pujol, “todos juntos, en Unió, defendiendo la Santa Tradición”.
Esperem que la classe obrera i les capes populars al Principat de Catalunya giri l’esquena a CCOO i aquesta burocràcia sindical de gestió i integració del Capital quedi com una mòmia en el Museu de la Història.

Més de 300 militants i dirigents de Catalunya en Comú han signat un manifest que s'oposa al referèndum pel 1 d'octubre 
Més de 300 militants i dirigents de Catalunya en Comú han signat un manifest que s'oposa al referèndum pel 1 d'octubre, i es manifesta favorable a un major autogovern per a Catalunya dins d'una Espanya federal, publica La Vanguardia.
Els comuns que s'oposen al referèndum d’autodererminació, explica aquesta informació que no cita el nom de cap dels signants, argumenten que la votació anunciada pel president Carles Puigdemont no té garanties democràtiques i que l'independentisme l'ha dissenyada com "una justificació no homologada democràticament per continuar amb el procés, la DUI, la desconnexió i el xoc suïcida contra el mur de l'Estat".
Aquest manifest, titulat ‘L'1-O no hi anirem’, advoca per pactar amb l'Estat un referèndum que interpel·li tota la societat catalana i sigui efectiu, virtut que no aprecien en el que s'ha anunciat. Entre les crítiques dedicades al procés d’alliberament nacional català, indica que la Llei de Transitorietat que es preveu aprovar aquest dimecres és un exponent de "deshonestedat democràtica" perquè limita el temps i els drets propis del debat parlamentari, així com la presentació d'esmenes dels diputats. També assenyala que la citada llei ubicaria el govern de la Catalunya independent per sobre dels tribunals, de manera que atemptaria contra la separació de poders. La presentació d'aquest manifest contra l'1-O, que tindrà lloc divendres, ve precedida per l'impuls d'un altre manifest, en aquest cas favorable a votar, promogut per gairebé una quinzena d’antics membres del PSUC, entre els quals històrics ex regidors, ex alcaldes i un ex diputat. Sostenen, tot repassant els inicis del PSUC, que el referèndum i la República "obren la possibilitat al canvi i a la ruptura tan necessàries amb el caduc règim espanyol del 1978".

Ex membres del PSUC pel SÍ 
Eudald Carbonell pel SÍ a  la República Democràtica i Social Catalana
Entre els signants hi ha Alfredo Amestoy Saenz (ex diputat, Badalona), Frederic Prieto Caballé (ex alcalde, Cornellà), Eudald Carbonell Roura (arqueòleg que fou responsable del PSUC a les comarques gironines durant la Transició, Ribes de Freser), Magda Ballester Sirvent (ex regidora i tinent d’alcalde, Lleida), Ramon Majó Lluch (ex tinent de batlle, Manresa), Emili Muñoz Martínez (ex alcalde, Tiana), Jaume Oliveras Costa (ex regidor, Badalona), Jaume Solà Campmany (ex regidor, Badalona), Àlex de Sárraga Gómez (advocat laboralista, Lleida), M. Isabel ‘Mariona’ Vidal (Cornellà), Jose Estrada (Tarragona), Àngel Pagès (Premià de Mar), Joan Romagosa (Cornellà), Jaume Botey Vallès (ex regidor, l’Hospitalet de Llobregat), Maria Pilar Massana Llorens (ex regidora, l’Hospitalet de Llobregat) o Carles Prieto Caballé (expresident FAVB Barcelona).
Ex alcaldes i ex regidors del Baix Llobregat pel referèndum.
Crida pel Baix Llobregat ha presentat avui un manifest a favor de l’1-O. El text ha estat signat per una setantena de regidors i alcaldes de la comarca pel PSC, PSUC, IC, IC-EV, EUiA, Alternativa Verda i independents.
La presentació s’ha fet davant de l’ajuntament del Prat de Llobregat. Federic Prieto, ex alcalde de Cornellà pel PSUC i impulsor del manifest, ha demanat a tots els partits polítics catalans que fessin costat al govern per tal de defensar la democràcia durant l’1-O. També ha demanat a la ciutadania que es mobilitzés tant a favor del sí com a favor del no. A l’acte també hi han intervingut Jaume Monné, ex alcalde d’Olesa pel PSC; Montserrat Gibert, ex alcaldessa de Sant Boi pel PSC; i Ferran Puig, alcalde de Torrelles de Llobregat (Poble i Progrés, vinculat a IC-EV).
El manifest retreu a l’Estat espanyol que hagi menyspreat la voluntat del poble de Catalunya de tenir un autogovern de veritat. Diu que la relació amb Madrid s’ha anat degradant fins a paralitzar sectors que són essencials per al país. També denuncia la manipulació política que s’ha fet d’òrgans de la justícia espanyola com el Tribunal Constitucional per a intentar aturar o retallar totes les aspiracions polítiques de Catalunya.
“Tot i que no tots compartim en la seva totalitat el full de ruta del govern català, entenem que ja és hora que la ciutadania prengui la paraula i que l’única via real perquè els catalans i les catalanes prenguin la paraula és el referèndum anunciat pel dia 1 d’octubre, vista la impossibilitat de pactar-lo amb l’estat espanyol a curt o mitjà termini”, diu el text. En l’àmbit municipal, el manifest també critica que les retallades de l’Estat han escapçat la capacitat dels ajuntaments de donar resposta als problemes de la gent. “Igualment ens neguem a acceptar que els ajuntaments, que són i han de ser les administracions més properes a la ciutadania, no facilitin el pronunciament de les persones censades en el seu municipi, amb ple respecte per les diverses opcions”, afegeix.

Pisarello, sí crític 
El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha cridat a participar en la votació de l'1 d'octubre, i ha defensat un "sí crític" contra "l'autoritarisme" del PP. 
Per la seva part, el tinent d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello ha cridat, mitjançant un article a El Crític, a la mobilització l'1-O per frenar "la prepotència del PP". En concret, advoca per "un sí crític a l'1-O --anticentralista, social i fraternal--", que troba que "apareix com una proposta que bona part del sobiranisme progressista podria fer seva". Segons el regidor, l'"objectiu irrenunciable" és "facilitar les aliances que permetin, el més aviat possible, l'impuls d'autèntiques propostes constituents, de refundació republicana, municipalista i internacionalista, en les nacions 'perifèriques', en el conjunt de l'Estat i segurament a Europa".

La justícia espanyola actuarà enèrgicament contra el referèndum 
Aquest dimarts s'ha dut a terme a Madrid la cerimònia d'obertura de l'any judicial al Tribunal Suprem, presidida pel rei Felip VI. En la inauguració de l'any judicial, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha assegurat que la Fiscalia actuarà de manera "tan ferma i enèrgica com reclama l'estat de dret" per fer front a l'independentisme, i que el ministeri públic garantirà "una actuació serena i sempre sotmesa a la norma", "tal com proclama el títol preliminar de la nostra carta magna, aquesta pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols".
A banda del rei Felip VI i del fiscal general de l'Estat, a l'acte també hi ha assistit la plana major del poder judicial, entre els quals hi havia el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes; el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá.
Pel que fa a la intervenció de Carlos Lesmes, ha volgut apel·lar a la unitat d'Espanya recitant l'article 2 de la Constitució espanyola, on es desplega la "indissoluble unitat de la nació espanyola", afirmant que no era en cap cas "un frontispici programàtic", sinó que era, "la base última, nuclear i irreductible de tot l'estat de dret d'un Estat".
El president del Tribunal Suprem ha qualificat d'"inacceptables" les "voluntats unilaterals" que pretenen "disposar de la Constitució", i ha afirmat que "cap principi democràtic pot emparar que una part disposi sobre el tot" i que "ningú sofrirà per complir la llei" en defensa dels ciutadans que no volguessin participar de la consulta independentista. Finalment, Lesmes ha explicat que la unitat fixada a la Constitució és la base per "preservar la nostra convivència allà on hi hagi diferències que es considerin insalvables, per molt profundes i arrelades que puguin ser".

El Tribunal de Comptes exigeix 5 ME als implicats pel 9-N 
El Tribunal de Comptes ha citat a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, a l'exvicepresidenta, Joana Ortega, a l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'exconseller de la Presidència i ex portaveu del Govern, Francesc Homs, i a set ex-alts càrrecs del Govern de la Generalitat perquè facin efectiu, el pròxim 25 de setembre només set dies abans del referèndum de l'1-O, el pagament conjunt d'una fiança de 5,12 milions d'euros que es van destinar per a realitzar la consulta del 9-N.
El president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han denunciat un "salt qualitatiu" de l'Estat per "fomentar la por" poques setmanes abans del referèndum previst per a l'1-O i en la mateixa setmana en què s'ha d'aprovar la norma que l'ha de regular. Puigdemont i Junqueras han fet aquestes declaracions en una roda de premsa convocada d'urgència.
A banda de Mas, Ortega, Rigau i Homs, els altres alts càrrecs a qui van dirigides les noves actuacions del Tribunal de Comptes són Jordi Vilajoana, Lluís Bertrán, Josefina Valls, Carolina Pardo, Jaume Domingo, Ignasi Genovés i Jordi Serra. Els set ex-alts càrrecs del Govern de la Generalitat estan vinculats amb l'organització de la consulta del 9 de novembre de 2014.
El PDECat va iniciar una campanya fa sis mesos per recaptar fons per tal de pagar les costes judicials, però sobretot les multes imposades a Mas, Rigau, Ortega i Homs. En un comunicat, el partit assegura que l'objectiu no era únicament fer front a les despeses, sinó "fer arribar el missatge a les persones inhabilitades que no estan soles en aquests moments i que la seva actuació va respondre al desig majoritari de la societat catalana".  
Segons la querella que va portar a judici a Mas, Ortega, Rigau i Homs, del total dels 5,12 milions d'euros, 14.837,60 euros es van destinar a la creació d'una pàgina web institucional, 70.532,08 van ser per a la fabricació de material per a ser usat en la votació i transport d'aquest, 2,8 milions d'euros per a la compra d'ordinadors portàtils, 828.171,42 per a la campanya de publicitat institucional, 1,4 milions com a subscripció de pòlissa d'assegurances per als voluntaris, 1,1 milions per pagar tasques de suport informàtic, i 307.962,71 es van invertir en l'enviament d'informació.
En la compareixença del president Puigdemont i el vicepresident Junqueras s’ha posat de manifest ben clarament que el Govern i l’Estat espanyol no saben ni voler saber  que és una democràcia formal, ja que celebrar un referèndum no és un delicte. La democràcia no és il·legal. A partir d’ara cal activar la resposta a aquest règim neofranquista i mobilitzar-se.   

Crida per la Democràcia denuncia en un vídeo la connexió entre l'Operació Catalunya i el suposat avís de la CIA 
La campanya Crida per la Democràcia, d'Òmnium Cultural, ha denunciat en un vídeo la connexió entre l'Operació Catalunya i el suposat avís de la CIA sobre un atemptat al centre de Barcelona, que va publicar dijous passat 'El Periódico'. En les imatges es fa èmfasi en què el nexe entre totes dues parts seria el comissari José Luis Olivera, actualment al capdavant del CITCO (Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat), que, segons apunta, seria l’organisme que hauria rebut de primera mà l’alerta de la CIA el 25 de maig i l’encarregat de distribuir la informació als seus homòlegs, policia judicial de tot l’Estat. Els cossos de seguretat estatals no li haurien donat credibilitat. Crida per la Democràcia recorda que Olivera Serrano és l’excomissari general de la UDEF, la Unitat de Delictes Econòmics i Financers, persona de confiança de l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz i, segons les informacions del diari 'Público', un dels homes forts integrats en la brigada que va idear accions centrals de l’anomenada Operació Catalunya, entre elles el fals compte a Suïssa de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada