dijous, 15 de setembre del 2016

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 15 de setembre de 1990 mor a Vilanuèva d'Òlt l'anarcosindicalista Regino García Gómez

El febrer de 1939, creuà el Pirineu i fou internat als camps de concentració de Sant Cebrià de Rosselló, Barcarès i Argelers de la Marenda 







Regino García Gómez: 
El 15 de setembre de 1990 mor a Vilanuèva d'Òlt (Aquitània, Occitània) l'anarcosindicalista Regino García Gómez. Havia nascut cap el 1907 a Conca (Castella la Nova). Quan era adolescent aprengué l'ofici de paleta i s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT). Sense feina a la seva ciutat natal, emigrà a Madrid (Castella la Nova).
El juliol de 1936 participà en les lluites contra l'aixecament militar franquista a Conca i formà part del grup que requisà per a la revolució proletària els mitjans de transport. Després marxà a lluitar a Madrid. De bell nou a Conca, fou membre d'un Batalló de Fortificacions de la CNT, del qual també formava part la Unió General de Treballadors (UGT). Després combaté les forces franquistes al front de l'Ebre.
Amb la Retirada, el febrer de 1939, creuà el Pirineu i fou internat als camps de concentració de Sant Cebrià de Rosselló, Barcarès i Argelers de la Marenda, a la Catalunya Nord.
Quan esclatà la Segona Guerra Mundial interimperialista fou enrolat en una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) i enviat a Santa Liurada (Aquitània, Occitània).
Després de l'Alliberament, treballà de paleta, s'instal·là a Vilanuèva d'Òlt i milità en la CNT. Durant la seva última època fou membre del Comitè Comarcal de la CNT de Montalban (Guiena, Occitània).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada