dijous, 23 d’octubre del 2014

Oleguer Pujol Ferrusola imputat després de l'escorcoll de casa seva i diverses oficines empresarials

Registre policial de la casa d'Oleguer Pujol a Barcelona
La compra d'oficines del Santander, Caja Madrid i Prisa, en el punt de mira del jutge Pedraz 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/10/2014 
Queralbs (Ripollès).-  

La Policia Nacional espanyola ha efectuat diversos escorcolls simultanis aquest dijous al matí en empreses d'Oleguer Pujol Ferrusola i també, des de les vuit del matí, en el seu domicili de Barcelona, el qual ha estat finalment imputat per blanqueig de capitals i delictes contra Hisenda.  
L'objectiu principal del jutge de l'Audiència Nacional espanyola Santiago Pedraz, qui ha ordenat l'operació, és aplegar documentació i material informàtic sobre moviments bancaris i comptables relatius a operacions sospitoses, com la compravenda de 1.152 oficines del Banc Santander, valorada en més de 2.000 milions, i d'oficines de Caja Madrid, així com d'edificis del grup Prisa i d'un hotel a les illes Canàries. L'actuació policial vol evitar la destrucció de proves i determinar d'on procedeixen els milionaris fons que van fer possibles aquelles adquisicions.  
Oleguer Pujol Ferrusola ha estat detingut durant dues hores durant l'escorcoll del seu domicili de Barcelona, on s'ha personat el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo. A més del petit dels germans Pujol, també ha estat detingut, deixat en llibertat i imputat un antic soci seu, Luis Iglesias, gendre de l'exministre pel PP i expresident autonòmic valencià Eduardo Zaplana. 
Els escorcolls policials s'han efectuat alhora en immobles de Barcelona, Madrid, València i Melilla. En aquesta ciutat autònoma nord-africana, s'investiga l'origen de 15 milions d'euros destinats a un complex comercial mitjançant Drago Capital.  
A més, el jutge Pedraz investiga la participació d'Oleguer Pujol Ferrusola en societats que tenen com a socis a mercantils amb domicili als Països Baixos i Luxemburg, així com d'altres on consta que participa, en alguns casos com a administrador. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada