dijous, 28 de maig del 2020

Sentit record a l'Escala en la concentració popular en el record de l'assassinada ahir i contra la violència masclista

Un instant del minut de silenci per condemnar el crim masclista de l'Escala. ACN
Un instant del minut de silenci per condemnar el crim masclista de l'Escala
Assassinat d'una dona a l'Escala, amb premeditació i traïdoria, en aquest moment d'estat d'alarma a causa de la pandèmia del COVIT-19

Sentit record en la concentració popular en el seu record i contra la violència masclista

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 28/05/2020.- Segons l'Agència Catalana de Notícies, avui abans de les dotze del migdia, la plaça de davant l'ajuntament i de l'església a l'Escala ja s'ha anat omplint de veïnes i veïns que han volgut donar suport a la família i condemnar el crim masclista d'ahir. Un individu de 72 anys va matar a les cases del Pedró la seva actual dona, de 65 anys i de nacionalitat belga però instal·lada des de molt jove a la vila, la malaurada Annick Chenut, i, després, es va suïcidar penjant-se d'un pi. La víctima era molt coneguda a la població perquè regentava una immobiliària i abans un bar frankfurt d'estiu entre altres activitats, a més de ser una ferma ciclista com a mitjà de mobilitat.

El Grup de Dones de l'Escala, que porta temps lluitant contra el masclisme, ha col·locat a la façana del temple parroquial de Sant Pere unes pancartes contra els assassinats masclistes i tota violència contra les dones.

"L'Escala mostra la seva consternació pel crim de violència masclista d'ahir", ha afirmat l'alcalde, Víctor Puga (PSC). "Ha estat molt impactant veure com la família i gran part de la població han volgut fer ser aquí per fer un crit contra aquesta xacra social", ha dit Puga.

Ahir, ERC va condemnar l'assassinat.   

Nombrosos veïnes i veïns s'han apropat a la plaça, des de la façana de l'ajuntament fons a la de l'església, per fer costat a la família de la víctima, Annick Chenut de 65 anys i nacionalitat belga que feia 45 anys que vivia a la població.

"No miris cap a un altre costat, el virus del masclisme mata. Ni un minut més de silenci"

Hi havia diverses de pancartes on s'hi podia llegir "Prou violència masclista", "No miris cap a un altre costat, el virus del masclisme mata. Ni un minut més de silenci" o "En memòria d'Annick Chenut, assassinada a l'Escala víctima de violència masclista".

Puga ha destacat que, per a l'Escala, són "moments molt complicats" i ha explicat que al víctima tenia molts vincles socials i empresarials, també amb el mateix consistori. "Molts la coneixíem i li teníem estima", ha dit. L'alcalde ha remarcat que els serveis socials municipals i comarcals i les policies treballen intensament pe detectar i combatre casos de violència masclista. "Actuem sempre que hi ha un mínim dubte per intentar protegir les dones que, sovint, són víctimes de violències", ha exposat. S'ha dit que la víctima no havia recorregut a serveis socials ni consta que el suposat assassí tingués antecedents coneguts per violència domèstica.

Els Mossos d'Esquadra van rebre ahir l'avís cap a les set del matí a través del telèfon d'emergències 112. La investigació apunta que el conflicte per la propietat de la casa de la parella podria ser un dels mòbil del crim d'ahir a la matinada. Segons fonts properes a la investigació consultades, la parella estava en procés de separació des del 2018 i la relació s'havia enterbolit per la disputa per l'immoble, situat al passatge de Vilabertran, al Pedró.

Al seguit de notes manuscrites que l'individu va deixar ben ordenades dins la casa i dirigides als investigadors, relatava que la dona havia interposat diferents demandes per impedir que es quedés amb l'immoble. La relació entre els dos era tan dolenta que, segons les mateixes fonts, la dona duia una gravadora oculta, que la policia científica analitzarà per comprovar si durant la nit va enregistrar àudio. Per ara, es desconeix si la duia per enregistrar converses relacionades amb la casa o per si temia per la seva vida.

La investigació policial no ha pogut situar l'escena del crim masclista. Per això, sospiten que l'individu hauria netejat a consciència qualsevol rastre o vestigi de sang. Tampoc descarten, però, que l'ataqués a l'exterior, perquè al costat de la casa hi ha una parcel·la de zona boscosa de pins. La policia científica es va endur diversos ganivets que podrien ser compatibles amb l'arma del crim, tot i que cap tenia sang.

A la dona la van trobar al jardí de la casa, tapada amb una cortina. Va rebre diverses ganivetades al tronc. En la pineda, a uns metres més enllà, van descobrir el cadàver de l'assassí, que havia agafar una escala, va anar fins a la parcel·la veïna, es va enfilar a un pi i es va suïcidar penjant-se.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada